Daimler: Smart ForFour će po prvi put doneti profit

Izvor: B92, 04.Jun.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daimler: Smart ForFour će po prvi put doneti profit

Izvršni direktor Daimlera, Diter Ceče, veruje da će druga generacija modela Smart ForFour, za razliku od prethodnika, najzad doneti profit toj kompaniji.

Novi Smart ForFour razvijen je u saradnji sa Renaultom, a deliće 70 odsto delova sa novim Twingom. Dva srodna modela nemačkog i francuskog proizvođača imaju i sličan dizajn, a koristiće i istu platformu i motore.

Pogonske jedinice kod ova dva automobila nalaze se na zadnjem delu vozila, a snaga se prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zadnje točkove.

"Novi Smart ForFour potupuno je drugačije koncipiran od svog prethodnika. Automobil će predstavljati produženu verziju Smarta ForTwo a, u poređenju sa prethodnom generacijom, imaće bolje iskorišćen prostor u kabini u odnosu na svoju dužinu", rekao je Ceče.

Daimler je saopštio da će Smart ForFour biti dugačak oko 3,5 m i da će se izrađivati u fabrici kompanije Renault u slovenačkom Novom Mestu, gde je već počeo da se proizvodi novi Twingo.

Pogledajte video koji je nastao tokom testiranja nove generacije Smart modela u zimskim uslovima:

Prva generacija modela Smart ForFour, koja je imala napred postavljen motor i prednji pogon, predstavljena je 2004. godine, ali je proizvodnja okončana već 2006, nakon što je sa traka sišlo 133.000 automobila.

Pročitajte više o novoj generaciji modela Renault Twingo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smart ForFour prvi put donosi profit

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2014

Izvršni direktor "Daimlera", Diter Ceče, vjeruje da će druga generacija modela Smart ForFour, za razliku od prethodnika, najzad donijeti profit toj kompaniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.