Ceca za Press: Nisam kriva, smeštaju mi

Izvor: Press, 23.Nov.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca za Press: Nisam kriva, smeštaju mi

Sudski veštaci su tri puta za ovih sedam godina istrage utvrdili da moja sestra Lidija i ja nismo krive za proneveru miliona od prodaje igrača u inostranstvo, kaže poznata pevačica i bivša predsednica FK „Obilić"
Svetlana Ceca Ražnatović (38), bivša predsednica FK „Obilić", kaže za Press da nije prisvojila milione evra od transfera fudbalera! Poznata pevačica rekla je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su u proteklih sedam godina veštaci čak tri puta utvrdili da ona i njena sestra Lidija nisu proneverile novac od transfera igrača Obilića!

Svetlana Ražnatović juče nije htela da komentariše objavljivanje nacrta optužnice kojom se ona i njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić terete da su prodajom devetorice fudbalera Obilića inostranim klubovima prisvojile 235 miliona dinara. Međutim, ona je objasnila zbog čega je istraga trajala više od sedam godina.
Ceci preti 12 godina robije
- O nacrtu optužnice znam samo na osnovu medijskih nagađanja i spekulacija. Dokle god tužilaštvo ne donese konačnu odluku po tom pitanju, neću se oglašavati. Ono što bih želela da kažem odnosi se na dužinu istrage. Ona je trajala toliko jer su nalazi veštaka urađeni čak tri puta, a uvek sa istim rezultatima - da moja sestra Lidija i ja nismo stekle nikakvu imovinsku korist prodajom igrača Obilića. Nisam kriva, svi mi nameštaju - rekla je Svetlana Ražnatović.
Ceci i njenoj sestri za zloupotrebu položaja preti kazna od dve do 12 godina zatvora, dok Ceci za nedozvoljeno držanje oružja preti kazna do tri godine!
Medijsko podgrevanje priče o poznatoj pevačici i navodnim malverzacijama oko transfera fudbalera počelo je pre nekoliko dana i to baš uoči njene najavljene turneje u Australiji koja počinje 30. novembra i za koju će joj biti neophodan pasoš! Najpre je u subotu pevačica Jelena Karleuša u otvorenom pismu na Fejsbuku žestoko prozvala i izvređala Svetlanu Ražnatović ukazujući na njenu povezanost sa kriminalcima i pripadnicima „zemunskog klana". U javnosti se čak priča da je veliku stručnu pomoć u pisanju tih komentara Karleuša imala iz jedne političke stranke. Potom su u ponedeljak samo dva medija dobila nacrt optužnice protiv Ražnatovićke, iako optužnica još nije podignuta! A onda je sve češće počeo da se pominje i Cecin dugogodišnji prijatelje, ministar policije Ivica Dačić, koji je Cecin zemljak. Takođe se podseća da pevačica ima i brojne veze i prijateljstva sa srpskim političarima.
Menadžer Raka Marić kaže za Press da turneja Svetlane Ražnatović nije dovedena u pitanje.
- Ceca putuje u Australiju 30. novembra. Ona će tamo održati pet koncerata, a u Srbiju se vraća 13. decembra. Zaista je čudno da se cela ova priča pokreće baš uoči njene turneje - kaže Marić.
Sagovornik Pressa iz tužilaštva kaže da Svetlani Ražnatović pasoš može biti oduzet nakon podizanja optužnice.
- Ukoliko se utvrdi da postoji mogućnost bekstva, u tom slučaju može se nekome oduzeti pasoš. Ražnatovićki se može oduzeti pasoš samo kada se podigne optužnica. Ali i tada mora da postoji neki razlog. Koliko ja znam, ona se do sada uredno odazivala svim pozivima suda - kaže naš sagovornik.
Goran Petronijević, advokat Svetlane Ražnatović, tvrdi da je nacrt optužnice potpuno besmislen! On kaže da po zakonu ne postoje nikakvi nacrti niti predlozi po kojima neko može da bude optužen i da je isključivo merodavna optužnica overena pečatom suda!
Pritisak na tužilaštvo
- Ovo je sve manipulacija i nedozvoljeni pritisak na tužilaštvo! Ne znam kako su pojedini mediji dobili papire tužilaštva i po čijem nalogu su ih objavili. Zamislite, mene je preksinoć, oko 22 sata, zvala novinarka B92 i čitala mi nacrt tužilaštva, koji je dobila na uvid. Potpuno je nezakonito da novinari dobiju bilo kakve papire iz tužilaštva. Isključivo sud može da ima uvid u dokumentaciju tužilaštva - objašnjava branilac Svetlane Ražnatović.
Petronijević ističe da se navodna afera o Ceci redovno „podgrevala" u nedostatku dugih skandala.
- Za proteklih sedam godina, koliko traje istraga protiv Cece, ovo je najmanje 21. put da se piše o navodnim malverzacijama oko transfera fudbalera. To se dešava kad god vlast nema čime da zavara narod da mu krči stomak - kaže Petronijević.

Cecina pomoć Kraljevu: Tri šlepera građevinskog materijala i 200.000 dinara ugroženim porodicama
Svetlana Ceca Ražnatović posetila je juče Kraljevo i uručila pomoć za stradale od zemljotresa. Poznata pevačica dala je 200.000 dinara ugroženim porodicama i donirala je tri kamiona građevinskog materijala.
Ceca je u Kraljevo došla sa sinom Veljkom i ćerkom Anastasijom i u pratnji brojnih telohranitelja.
- Pozivam sve moje kolege iz javnog života da pomognu Kraljevčanima. Ova pomoć neće biti i jedina od mene, nastaviću da pomažem Kraljevu. Izgradićemo ga svi zajedno - rekla je Ražnatovićeva, koju je u zgradi opštine primio gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.
Ceca je poklonila 200.000 dinara za četiri porodice sa petoro dece. Po 50.000 dinara dobile su porodice Vukosave Ćirović, Aleksandre Spasojević, Miorada Đorđevića i Ratka Milića. (A. M.)

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.