Ceca pevala za useljenje

Izvor: Glas javnosti, Beta, Tanjug, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca pevala za useljenje

SREMSKA KAMENICA - Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom preuzela je po nalogu suda sve objekte koji su pripadali odbeglom vođi kriminalne grupe osumnjičene za trgovinu kokainom Darku Šariću i njegovim srodnicima, izjavio je juče Tanjugu državni sekretar Slobodan Homen.

"Definitivno je oduzeto i imanje na Tatarskom brdu nedaleko od Sremske Kamenice na kom se nalazi nekoliko objekata višemilionske vrednosti, koji su, pored ostalih po celoj Srbiji, Šarićima privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oduzeti odlukom Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu", kazao je Homen.

"Ovde se radi samo o prvom zahtevu po finansijskoj istrazi. Mi možemo očekivati u budućnosti da će, kada je u pitanju taj narkoklan, biti podneti i novi zahtevi", rekao je Homen agenciji Beta.

On je istakao da je Direkcija za oduzetu imovinu u ovom slučaju u potpunosti i u roku od sedam dana postupila po zahtevu Specijalnog tužilaštva i da će i ubuduće biti spremna da u najkraćem roku preuzme sve te objekte.

Vazdušna banja?

Šta će biti s tim kućama, zavisi od odluke nadležnih organa. Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović predložio je da se one dodele Ministarstvu unutrašnjih poslova. Bilo je i civilnih inicijativa da se u njima, pošto se nalaze u svojevrsnoj vazdušnoj banji neposredno kraj zelenog pojasa Instituta za kardivaskularne, plućne bolesti i onkologiju, otvori centar za lečenje narkomana.

"Kriminal se ne isplati"

Homen je podsetio da se juče navršilo tačno godinu dana od kada je donet Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom koji se, kako je ocenio, pokazao kao najvažniji zakon kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

"Mislim da je ovo jedini i pravi put da se pokaže da se kriminal zaista ne isplati", kazao je državni sekretar.

Homen je rekao da u ovom trenutku u Srbiji postoji više od 500 zahteva za oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalom što pred redovnim što pred specijalnim tužilaštvima.

"Važno je reći da u toku ove godine očekujemo i ono što je najvažnije, a to je prve i trajne odluke o oduzimanju imovinske koristi kako bi ovaj novac mogao da pomogne onome čemu jeste namenjen, pre svega socijalno ugroženim građanima Srbije ali i organima koji se bore protiv organizovanog kriminala", naveo je on.

Po njegovim rečima, najbolji pokazatelj da se zakon primenjuje jeste činjenica da je u prvoj godini primene zakona oduzeto više desetina objekata i više miliona evra koji se nalaze na računu Narodne banke.

Šarićeva imovina na Tatarskom brdu, gde se nalaze najluksuznija privatna zdanja u okolini Novog Sada, procenjena je na nekoliko miliona evra, a novinari su imali priliku da se gotovo dva sata upoznaju s njenim sadržajem.

Luksuzom, od kojeg običnom čoveku zastaje dah, odiše praktično svaka od nebrojenih prostorija. Tu su dnevni boravci s nameštajem u duborezu, kožne garniture, mahom bele boje, zatim plazma televizori, frižideri, najmoderniji tehnički uređaji, centralno grejanje koje ujedno i hladi.

U glavnoj kući su kupatila pored skoro svake sobe, teretana, skupe slike, haj-faj uređaji, porodične fotografije, markirana garderoba i obuća, probrani parfemi i pića. Ispred teretane je bazen, a potom se nižu travnjak i teren za košarku i odbojku sa specijalnom vodopropusnom podlogom.

U kući za zabavu su dnevne sobe s podijumima za muzičare, saune, obične i đakuzi kade, jedno tursko kupatilo, sala sa stolovima za stoni tenis i mnogo toga drugog.

Šarić je useljenje u vile na Tatarskom brdu slavio krajem 2008. godine, a na zabavi je pevala Svetlana Ceca Ražnatović.

Homen je juče podsetio da je Direkcija proteklih dana postupajući po rešenju Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu Šariću oduzela nekretnine koje se nalaze po celoj Srbiji, a najviše u Beogradu i Kragujevcu i širom Vojvodine i najavio nastavak finansijske istrage protiv Šarićeve grupe.

Šariću su oduzete nekretnine u Novom Beogradu - stan od 180 kvadrata, u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 78, i garaža, u Ulici antifašističke borbe od 23 kvadrata.

Na spisku je i klub "Kazino" i prateći objekti u ulici Aleksandra I Karađorđevića 71 u Kragujevcu, kao i 15 katastarskih parcela u naselju Tatarsko brdo u Sremskoj Kamenici, površine od jednog hektara i 80 ari sa objektima.

Reč je o kući od 400 kvadrata sa bazenom i garažom u ulici Ivana Franka 11, zatim vili od 927 kvadrata, smeštena dva broja dalje, kao i kuća u istoj ulici, ali u broju 10. Privremeno je oduzeta i imovina koja se vodi na njegovog brata Duška, majke Ivanke, sestre Nataše i bivše supruge Danijele, kao i dece Darije i Matije.

Zaplenjena je vila na Dedinju od 410 kvadrata u Omladinskoj ulici, dva stana od po 115 kvadrata u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu, i garaža od 26 kvadrata.

Pored toga, zaplenjen je i petosoban stan u ulici Arsenija Čarnojevića, stan u Ulici generala Mihaila Nedeljkovića od skoro sto kvadrata, i tridesetak kvadrata manji stan u Ulici španskih boraca. Zaplena je izvršena i na na računima koji se vode na Šarićevu decu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.