Ceca osumnjičena za utaju novca u transferima 15 fudbalera!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca osumnjičena za utaju novca u transferima 15 fudbalera!

BEOGRAD - Okružni sud u Beogradu dobio je bankarsku dokumentaciju iz Rusije u vezi sa istragom protiv folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, izjavila je danas portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Istraga protiv Ražnatovićeve se vodi zbog sumnje da je kao nekadašnja predsednica FK "Obilić" protivpravno prisvajala novac od transfera fudbalera tog kluba u strane klubove.

Istražnom sudiji, pre dva dana, dostavljena je dokumentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Moskve koja se tiče transfera jednog od fudbalera "Obilića" u moskovsku "Lokomotivu", navela je Ramićeva.

Ona je dodala da je istražni sudija dokumentaciju juče prosledio na prevod s obzirom da je dostavljena na ruskom jeziku.

Okružno tužilaštvo tereti Ražnatovićevu da je zloupotrebila službeni položaj i prekoračila ovlašćenja tako što je od 1998. do 2003. godine prodavala igrače stranim klubovima a u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri prodavani bez obeštećenja.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana tereti se da je na taj način protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub sa Vračara.

Okružni sud vodi istragu i protiv Ražnatovićkine sestre Lidije Veličković, koja je osumnjičena da je, u nameri da pomogne svojoj sestri, otvorila devizne račune u kiparskoj "Popular banci" i "Rajfajzen banci" u Segedinu.

Na ove račune "slivao se" novac od prodaje igrača, a Veličkovićeva ga je podizala i odnosila ga sestri.

Po nalogu Ražnatovićeve, Veličkovićeva je novac prebacivala i na druge račune.

Ražnatovićeva se sumnjiči da je zloupotrebila službeni položaj u slučaju prodaje 15 fudbalera među kojima su Dragan Šarac, Milan Obradović, Vladica Đurović, Zoran Ranković, Milorad Korać, Nikola Lazetić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.