Ceca kažnjena sa 50.000 dinara

Izvor: Večernje novosti, 24.Jun.2013, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca kažnjena sa 50.000 dinara

IAKO se u ponedeljak očekivao dolazak Svetlane Ražnatović u Centralni zatvor, gde je trebala da svedoči u postupku koji se vodi protiv Luke Bojovića i još trojice „zemunaca“, nastavak glavnog pretresa protekao je bez pevačice. Pošto je poziv uredno primila, a nedolazak nije opravdala, sudsko veće ju je kaznilo sa 50.000 dinara. Ražnatovićeva je trebalo da odgovori na pitanja vezana za dešavanja pre ubistva Branka Jevtovića Jorge, za šta se, pored Bojovića, tereti i Sretko Kalinić. Naime, na prethodnom suđenju, Ivana Buha, koja je tokom 2004. bila u vanbračnoj zajednici sa Jevtovićem, tvrdila je da mu je Ražnatovićeva dugovala četiri miliona maraka od prodaje fudbalera Nikole Lazetića. Navodno, to je bio dogovor sa Željkom Ražnatovićem, čije je poslove posle likvidacije preuzela Svetlana. Ivana je navela da su se na pevačicin broj kad god ju je zvao Jevtović javljali njeni prijatelji i pretili mu, a među njima i Bojović. Za razliku od Ražnatovićeve, pozivu za svedočenje odazvali su se Lazetić, njegov nekadašnji agent Stojan Novaković i pevač Ivan Gavrilović. Prva dva svedoka su tvrdila da Jevtović nije imao nikakve veze sa Lazetićevim transferom iz Vojvodine u Obilić, kao što je navela Ivana Buha. - Jevtović nema nikakve veze sa mojim dolaskom u Obilić - kazao je Lazetić, naglasivši da su se upoznali po njegovom dolasku u ovaj klub i da su se samo družili. - On nikada nije bio moj menadžer, već Novaković. Igrao sam u Crvenoj zvezdi, bio sam na pozajmici u Železniku, a 1998. godine Novaković je bio inicijator mog prelaska u Vojvodinu. Tamo sam igrao dve godine, kad mi je Novaković predložio da pređem u Obilić, koji je za moj transfer ponudio 1,5 miliona maraka. U to vreme to je bio najveći transfer. Dogovor je bio da se pare Vojvodini uplate tek kad me Obilić proda u inostranstvo. Tako je i bilo kad sam otišao u turski Fenerbahče. Lazetić je istakao da je Željko Ražnatović od Novakovića otkupio prava, i da je tako Obilić postao vlasnik njegovog ugovora. Fudbaler je istakao da se u celoj priči oko njegovog dolaska u Obilić i odlaska u Fenerbahče ne spominje Jevtović. Novaković je naglasio da nije poznavao Jevtovića i da nije tačno da je 15 dana pre ubistva zvao ovoga i nudio mu neki novac u ime Svetlane Ražnatović, kako je ispričala Ivana Buha. IVAN KAO RATNIK PEVAČ Ivan Gavrilović tvrdio je da ne poznaje Jevtovića i da nikada za njega nije čuo. Na to je sudija naredio da u sudnicu uđe Kalinić, koji je ostao pri onome što je ranije izjavio. Svedok je tada kazao da je to „notorna laž“, da bi se zatim još više iznenadio kada ga je zamenik tužioca pitao da li je bio pripadnik Srpske dobrovoljačke garde. - Ovo je strašno, da li vam delujem kao neko ko ratuje - odgovorio je Gavrilović.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ražnatovićeva kažnjena zbog neodazivanja na svjedočenje

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2013

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu kaznio je pjevačicu Svetlanu Ražnatović sa 50.000 dinara /437 evra/, jer se nije odazvala pozivu na svjedočenje na suđenje Luki Bojoviću i drugim pripadnicima "zemunskog klana".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.