Ceca još na sudu

Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca još na sudu

BEOGRAD - Krivični postupci pokrenuti zbog fudbalskih afera u vezi sa prisvajanjem novca od transfera igrača iz domaćih u strane klubove, koji su tokom 2008. narušili ugled više velikana srpskog sporta, vrlo verovatno epilog na sudu neće dočekati ove godine.

Postupci u takvim slučajevima mogu potrajati i po više godina, o čemu najbolje svedoči slučaj nekadašnje predsednice fudbalskog kluba Obilić, folk pevačice Svetlane - Cece Ražnatović, protiv koje se u Okružnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sudu u Beogradu istraga vodi već pet i po godina.

Istrage u tim slučajevima sprovode se uz međunarodnu pravnu pomoć u vezi sa prikupljanjem dokumentacije, koju je vrlo često potrebno i dodatno veštačiti, zatim ugovora koji su zaključivani i pre desetak godina, što sve iziskuje dosta vremena.

Još bez optužnice

Slučaj Ražnatovićeve nastavlja se u Okružnom sudu u Beogradu pošto je tužilaštvo posle šest meseci razmišljanja o podizanju optužnice ponovo predložilo sudu da dopuni istragu, odnosno pribavi dokumentaciju o prodaji pojedinih fudbalera Obilića stranim klubovima.

Tako će se postupak koji se vodi pet i po godina protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana, koji je započeo njenim hapšenjem u akciji „Sablja“ 2003. godine, razvući na još koju godinu čekanja da stigne zatražena dokumentacija bez koje optužnica ne može da bude podignuta.

Posle dva meseca provedena u pritvoru, Ražnatovićeva je puštena da se brani sa slobode od sumnji da je kao nekadašnja predsednica Obilića protivpravno prisvajala deo novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove i na taj način pribavila više od 22,5 miliona maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub sa Vračara.

TERZIĆ I DALJE NEDOSTUPAN

Istraga protiv nekadašnjeg direktora OFK Beograda Zvezdana Terzića pokrenuta je početkom ove godine zbog sumnje da je prisvojio 1,1 milion maraka od transfera bivšeg fudbalera kluba s Karaburme Vanje Grubača u nemački Hamburger. Terziću se početkom januara gubi svaki trag u Srbiji, pa je za njim ubrzo zbog bekstva raspisana i međunarodna poternica. Sumnjiči se i da je prisvojio i deo novca od transfera od prodaje fudbalera Srđana Stanića moskovskom Spartaku i tako protivpravno pribavio 1,3 miliona evra.

a zasto Stojica ne hapse?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.