Izvor: Glas javnosti, 02.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca još na proveri

BEOGRAD - Okružno javno tužilaštvo dostavilo je sudu predlog da se istraga protiv Svetlane-Cece Ražnatović, osumnjičene za zloupotrebu položaja predsednika FK Obilić prilikom transfera fudbalera, dopuni pribavljanjem određene dokumentacije koja je jednim delom iz inostranstva.

Ovo je juče Tanjugu rekla portparol Okružnog suda Ivana Ramić, precizirajući da je Tužilaštvo prošle sedmice vratilo predmet istražnom sudiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << s predlogom za dopunu istrage, koja je prvobitno okončana početkom juna ove godine.

- Istražni sudija još nije odlučio o predlogu tužilaštva, a u slučaju njihovog neslaganja odluku o dopuni istrage doneće krivično vanpretresno veće suda - precizirala je Ramićeva.

Ražnatovićeva je uhapšena 17. marta 2003. godine, tokom policijske akcije „Sablja“, kada je detaljnim pretresom kuće u Ulici LJutice Bogdana pronađen „štek“ s oružjem. Policija je tada uhapsila poznatu pevačicu i protiv nje podnela krivičnu prijavu zbog nelegalnog posedovanja 11 pištolja. Beogradska policija je potom, 13. maja, podnela novu prijavu, ovaj put zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u FK Obilić.

Na saslušanjima koja su usledila, Ražnatovićeva je za oružje izjavila da je pripadalo njenom pokojnom suprugu i da ona nije znala da se nalazi u kući, kao i da je sve poslove oko transfera obavljao njen pokojni suprug.

NJena sestra Lidija Ocokoljić osumnjičena je da je, u nameri da pomogne Ražnatovićevoj, otvorila devizne račune u Popular banci na Kipru i Rajfajzen banci u Segedinu. Na te račune je, navodno, stizao novac dobijen prodajom igrača. Sestre negiraju da su na bilo koji način učestvovale u zloupotrebama prilikom transfera 15 igrača FK Obilić, a kojima je, kako se sumnja, klub oštećen za oko 22,5 miliona maraka i pola miliona dolara.

Ražnatovićeva se sumnjiči da je zloupotrebila položaj u slučaju Milana Obradovića, Dragana Šarca, Vladice Đurovića, Zorana Rankovića, Milorada Koraća i Nikole Lazetića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.