Uklonjene barikade u tampon zonama kod Brnjaka i Jarinja

Izvor: Politika, 23.Feb.2012, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjene barikade u tampon zonama kod Brnjaka i Jarinja

Žandarmerija zatvorila alternativni put kod Brnjaka

Kosovska Mitrovica – Barikade koje su Srbi postavili ispred administrativnog prelaza Brnjak na putu Zubin Potok – Ribariće na teritoriji centralne Srbije uklonjene su oko 14 časova.Na Brnjaku je uspostavljen saobraćaj, a lokalni Srbi koji su tu dežurali razišli su se nakon dolaska pripadnika Žandarmerije.

Na Brnjaku je u prva dva sata, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << otvaranja prelaza, sa Kosova u centralnu Srbiju ušlo više od dvadeset vozila, dok iz pravca centralne Srbije preko tog prelaza nije ušlo nijedno vozilo, jer se i dalje koriste alternativni putni pravci.

Kontrolu tog zaobilaznog puta obavljaju vojnici francuskog Kfora, dok su na prelazu raspoređeni pripadnici Euleks carine i policije, njihove lokalne kolege i međunarodni vojnici.

Istovremeno, pripadnici Žandarmerije zatvorili su alternativni put iznad Banja u blizini prelaza Brnjak na severu Kosova, rekli su za agenciju Beta očevici.

Vozila koja na Brnjak dolaze iz pravca Zubinog Potoka vojnici Kfora preusmeravaju na glavni prelaz, istovremeno ne sprečavajući građane koji ne žele da prođu tim putem da koriste zaobilazni put.

Pripadnici Žandarmerije uklonili su pretprošle noći dve barikade u međuzoni na Donjem Jarinju i Brnjaku čime su ova dva administrativna prelaza ponovo otvorena.

Po priči očevidaca u toku jučerašnjeg dana policija Srbije nije dozvoljavala pristup mestu gde je Žandarmerija uklonila barikadu ka Jarinju, a na nešto više od kilometra raspoređene su patrole Žandarmerije.

----------------------------------------------

Srbima na Brnjaku tražili pasoše

Francuski Kfor je autobus „Kolašin prevoza” koji se uputio ka Ribariću usmerio ka Brnjaku. Kako tvrdi Slaviša Ristić, predsednik SO Zubin Potok, Euleks i kosovska carina su Srbima u autobusu tražili pasoše.

Prvi čovek Ibarskog Kolašina za „Politiku” je naglasio da su se „carinici Euleksa i juče direktno stavili na stanu Prištine i Hašima Tačija, a dogovori koje Borislav Stefanović postiže u Briselu, samo idu na štetu Srba, a u korist Prištine i kriminalnog miljea koji ne odustaje da integriše sever Kosova u institucije kvazidržave Kosovo.

B. R.

objavljeno: 23.02.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uklonjena barikada kod Brnjaka

Izvor: RTS, 23.Feb.2012

Barikade koje su Srbi postavili ispred prelaza Brnjak, na putu Zubin Potok - Ribariće na teritoriji centralne Srbije, uklonjene oko 14 časova. Barikada koja je bila postavljena na putu Raška–Leposavić, ispred prelaza Jarinje, uklonjena je noćas. ..Oko 14 časova uklonjene su barikade koje su Srbi...

Nastavak na RTS...

Žandarmerija zatvorila alternativni put kod Brnjaka

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2012

Pripadnici Žandarmerije zatvorili su u četvrtak oko 13 sati alternativni put iznad Banja kod prelaza Brnjak na severu Kosova, rekli su za agenciju Beta očevici.

Nastavak na Vesti-online.com...

Žandarmerija zatvorila alternativni put kod Brnjaka, prelaz otvoren za vozila

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2012

Pripadnici Žandarmerije zatvorili su u četvrtak oko 13 sati alternativni put iznad Banja kod prelaza Brnjak na severu Kosova, rekli su za agenciju Beta očevici...Najpre su pripadnici Žandarmerije došli u međuzonu između administrativnog prelaza Brnjak na krajnjem severu Kosova, prema Ribariću...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.