Uhapšeno pet lica koja se dovode u vezu sa pljačkom Rajfazen banke

Izvor: Cafe.ba, 06.Nov.2015, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno pet lica koja se dovode u vezu sa pljačkom Rajfazen banke

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo danas su uhapsili pet lica koja se dovode u vezu pljakom filijale Rajfajzen banke na Ilidži i ubistvom jednog lica.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić je na konfernciji za novinare rekao da je akcija hapšenja u sarajevskom naselju Otoka, pripremana tokom noći i jutra, rezultirala privođenjem tri muškarca i dvije žene.

"U akciji je učestvovao veliki broj policijskih službenika. U toku je kriminalistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << obrada. Samo možemo reći da su svi uhapšeni sa područja Kantona Sarajevo", rekao je Nefić.

On je pojasnio da su pripadnici policije juče i danas tragali za napadačima, koji su u jutarnjim časovima 5. novembra tokom pokušaja pljačke poslovnice Rajfajzen banke u Rustempašinoj ulici, na području opštine Ilidža ubili Kemu Bašića /56/, prenose federalni mediji.

"Sve raspoložive snage kompletnog MUP-a Kantona Sarajevo bile su na terenu kako bi što prije uhvatili napadače koji su juče tokom pljačke koristili automatsko naoružanje, te u razmjeni vatre pogodili biciklistu Bašića, koji je od zadobijenih rana na mjestu preminuo", kaže on.

Policija je juče u 9.00 časova obaviještena da su u dva maskirana lica izvršila razbojništvo u poslovnici Rajifajzen banke u Rustempašinoj ulici.

Lica naoružana automatskim oružjem su ispalila jedan hitac u plafon, a potom iz trezora ukrali neutvrđenu sumu novca.

Nakon toga, izvršioci su se automobilom "alfa romeo", bez registarskih oznaka, u kojem se, najvjerovatnije, nalazilo još jedno lice, odvezlia ka Ulici velika aleja.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

PALA BANDA Policija zbog ubistva prolaznika i pljačke banke uhapsila petoro ljudi

Izvor: Blic, 07.Nov.2015, 01:21

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo danas su uhapsili pet osoba koje se dovode u vezu pljačkom filijale Rajfajzen banke na Ilidži i ubistvom jednog prolaznika..Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić je na konfernciji za novinare rekao da je akcija hapšenja u sarajevskom naselju Otoka,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.