Sutra sastanak o GMO i zakonodavstvu u oblasti hrane

Izvor: Cafe.ba, 28.Jul.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak o GMO i zakonodavstvu u oblasti hrane

U Sarajevu će sutra, na poziv ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirka Šarovića, biti održan sastanak nadležnih iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta, posvećen pitanju genetski modifikovane hrane /GMO/ i bitnim koracima koje je neophodno preduzeti za regulisanje stanja u ovoj oblasti.

Sastanku bi trebalo da prisustvuje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, resorni ministar iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << FBiH Šemsudin Dedić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Brčko distrikta Adnan Pašalić, direktor Agencije za bezbjednost hrane BiH Sejad Mačkić, direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH LJubomir Kalaba i direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja Radenko Radović, najavljeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Oni će sutra razgovarati i o usaglašavanju zakonodavstva u oblasti hrane i veterinarstva, inicijativama za uvođenje "plavog dizela" i o nekim drugim temama.

Sastanak će početi u 11.00 časova u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Izjave učesnika sastanka predviđene su od 12.30 do 12.45 časova.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.