Počinje gašenje Valentina Incka?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Feb.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "gašenje" Valentina Incka?

Proces gašenja Kancelarije visokog predstavnika (OHR), na čijem čelu je trenutno Valentin Incko, mogao bi da počne u aprilu, kada se očekuje stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za BiH, saznaje "Dnevni avaz" iz diplomatskih izvora.

Izvori "Avaza" tvrde da će stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Bosna i Hercegovina najzad moći da aplicira za članstvo u EU, zbog čega više ništa neće stajati na putu gašenju OHR-a.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Da bi Sporazum stupio na snagu, posle nedavnog usvajanja Zakona o državnoj pomoći i popisu stanovništva, od BiH se još očekuje da sprovede odluku Suda u Strazburu u slučaju "Sejdić i Finci".

Prethodno će biti potrebno da bude usvojen i budžet za ovu godinu, kao i globalni fiskalni okvir za period od 2012. do 2014. godine, kako ne bi bila dovedena u pitanje makrofinansijska pomoć za BiH u iznosu od 100 miliona evra.

S obzirom na to da je pitanje okončanja supervizije za Brčko distrikt skoro rešeno, jer se krajem maja očekuje odluka o ovom pitanju, za gašenje OHR-a biće još neophodno ispuniti i ključni uslov za članstvo u NATO - pitanje nepokretne vojne imovine - navodi se u tekstu "Avaza".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprema se gašenje OHR-a?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2012

SARAJEVO - Proces gašenja Kancelarije visokog predstavnika (OHR) mogao bi početi u aprilu, kada se očekuje stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za BiH, saznaje "Dnevni avaz" iz diplomatskih izvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mediji: Gašenje OHR u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Feb.2012

Proces gašenja Kancelarije visokog predstavnika mogao bi da počne u aprilu, kada se očekuje da bi za BiH mogao da stupi na snagu SPP sa EU, piše dnevni list Avaz pozivajući se na dobro obaveštene izvore. Pozivajući se na diplomatske izvore, Avaz piše da će stupanjem na snagu tog sporazuma,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.