Podrška Oružanim snagama BiH u realizaciji zadataka

Izvor: Cafe.ba, 03.Dec.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Oružanim snagama BiH u realizaciji zadataka

SARAJEVO- Članovi Predsjedništva BiH primili su delegaciju Ministarstva odbrane BiH i izrazili podršku Oružanim snagama BiH u realizaciji ciljeva i zadataka iz njihove nadležnosti.

Na početku susreta članovi Predsjedništva BiH čestitali su 10 godina od formiranja Oružanih snaga BiH, ističući da su pružili značajan doprinos u očuvanju i promociji mira i bezbjednosti u BiH i svijetu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom desetogodišnjeg postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Oružanih snaga BiH postignut je i značajan napredak u dostizanju relevantnih normi i standarda kroz uspješnu realizaciju reforme odbrane, rečeno je na susretu.

Razgovarano je o aktivnostima na realizaciji ciljeva Oružanih snaga BiH kroz učešće u operacijama kolektivne bezbjednosti i operacijama za podršku miru, humanitarnog deminiranja i pomoći civilnim organima.

Tema susreta je bila jačanje kapaciteta i operativnosti Oružanih snaga BiH, te su razmatrani modaliteti za prevazilaženje aktuelnih problema sa kojima se susreću Oružane snage BiH pri realizaciji glavnih obaveza.

Istaknut je značaj koordinisanog rada i djelovanja svih struktura vlasti u održanju bezbjedne situacije u zemlji.

Delegaciju je predvodila ministar odbrane Marina Pendeš, a u okviru degelacije bio je i generalski kor Oružanih snaga BiH na čelu s načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnikom Antom Jelačem.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.