Obezbijeđeno više od 2,5 miliona KM

Izvor: Cafe.ba, 05.Maj.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbijeđeno više od 2,5 miliona KM

- Za sanaciju i izgradnju vodoprivrednih objekata na području opštine Srbac u proteklih 12 mjeseci obezbijeđeno je više od 2,5 miliona KM.

Razvojni program UN /UNDP/ obezbijedio je 1,3 miliona KM, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske oko 600.000 KM, a iz opštinskog budžeta 660.000 KM.

Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić rekao je da će resorno Ministarstvo iz kredita Evropske investicione banke izdvojiti 2,4 miliona evra za sanaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i izgradnju vodoprivrednih objekata u opštini Srbac koja je svake godine izložena poplavama.

On je naveo da je od novca obezbijeđenog do sada počelo uređenje korita rijeke Povelič u dužini od oko četiri kilometra, za šta će biti utrošeno oko 600.000 KM.

Prema njegovim riječima, novcem UNDP-a biće finansirano prokopavanje nekadašnjeg korita Vrbasa u selu Lilić gdje je ova rijeka u posljednjih 10 godina dva puta mijenjala tok nakon poplava.

Ćirić je naveo da je planirano se da iz sredstava UNDP-a uradi još nekoliko vodoprivrednih objekata, kao što su nasip na lijevoj obali Vrbasa da bi bilo izbjegnuto plavljenje stare crkve i zgrade Osnovne škole u Razboju.

Prošlogodišnje majske i avgustovske poplave na području opštine Srbac pričinile su štetu od oko 9,2 miliona KM.

Ćirić je istakao da bi se mnogo više moglo uraditi na sanaciji ukoliko bi bila sazvana sjednica Skupštine opštine na kojoj bi ponudio Prijedlog plana kapitalnih investicija u ovoj godini.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.