Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama predložio Josepha Dunforda za novog načelnika generalštaba

Američki predsjednik Barck Obama nominovao je danas, 5.maja, komandanta  marinaca, generala Josepha Dunforda, koji je komandovao u ratovima u Iraku i Avganistanu, za novog načelnika združenog štaba vojske SAD.

Dunford (59) će zamijeniti dosadašnjeg šefa američke vojske generala Martina Dempseya koji bi u septembru trebalo da napusti tu dužnost.Očekuje se da će novoimenovani Dunford lako dobiti zeleno svjetlo u Senatu.

Prije nego što je postao načelnik snaga američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << marinaca 2014-te, Dunford je predvodio američke i međunarodne snage u Avganistanu koje su prebacile veću odgovorost za sigurnost u toj zemlji na avganistanske trupe.

Nadimak "Borbeni Joe" zaradio je na bojnom polju u Iraku, gdje je pomagao u predvođenju američke invazije na Irak 2003.

Američki predsjednik Obama takođe je nominovao i vazduhoplovnog generala  američke armije, Paula Selvu, koji je trenutno na čelu američke komande za transport, za zamjenika načelnika zdužene komande američke vojske.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Danford novi načelnik generalštaba

Izvor: VOA, 05.Maj.2015

Predsednik Barak Obama imenovao je generala Džozefa Danforda za novog načelnika združenog Generalštaba američkih oružanih snaga. Danford je na toj poziciji zamenio generala Martina Dempsija...Džozef Danford je trenutno komandant američkih marinaca, što je funkcija koju je preuzeo krajem prošle...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.