DSS: Rukovanje s Tačijem bruka

Izvor: B92, 09.Jul.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Rukovanje s Tačijem bruka

Beograd -- Odlazak lidera DS Borisa Tadića u Dubrovnik i učešće na "Kroacija samitu" je "ismevanje zvanične državne politike", smatra portparol DSS Petar Petković.

Petković je danas na konferenciji za novinare istakao da je "Kroacija samit" skup koji je Srbija bojkotovala zbog učešća "albanskih separatista" i dodao da je Tadić svojim učešćem ismejao zvaničnu politiku iza koje je "do juče stajao".

"To što se rukovao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hašimom Tačijem predstavlja bruku i najgori vid poniženja na koji može da spadne jedan srpski poilitičar", rekao je Petković.

On je podsetio da se sve to dešavalo na dan kada su dve osobe ubijene na Kosovu, dodajući da Tači nije samo "ubijao nevine Srbe, već da je direktno odgovoran za trgovinu ljudskim organima".

"Tadić dobro zna da je 2008. godine, kada su separatisti proglasili takozvanu nezavisnu državu Kosovo, MUP Srbije protiv Tačija podneo krivičnu prijavu", rekao je Petković.

On je naveo da rukovanje Tadića i Tačija ne predstavlja nikakav vid pristojnosti, kako je objasnio lider DS, i dodao da je Tadić, s obzirom da je četiri godine odbijao da se sretne sa Tačijem, time pokazao "pravo licemerstvo".

Na pitanje novinara kako komentariše posete Srbiji zvaničnika SAD u jeku formiranja vlade, Petković je rekao da je to, iako govore da ne utiču na njeno formiranje, indikativno baš zbog trenutka u kojem su odlučili da posete Srbiju.

"Građani su glasali za promene i svakako da će te promene podrazumevati, za razliku od one iz 2008. godine, da ova vlada bude izbor građana Srbije, a ne stranaca", rekao je Petković.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Ismevanje zvanične državne politike

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jul.2012

"Kroacija samit" je skup koji je Srbija bojkotovala zbog učešća albanskih separatista i zato je Tadić svojim učešćem ismejao zvaničnu politiku iza koje je do juče stajao, kaže portparol DSS

Nastavak na Telegraf.rs...

D S S: Rukovanje Tadića sa Tačijem je bruka i poniženje

Izvor: S media, 09.Jul.2012

Odlazak lidera DS Borisa Tadića u Dubrovnik i učešće na "Kroacija samitu" je "ismevanje zvanične državne politike", smatra portparol D S S Petar Petković...Petković je danas na konferenciji za novinare istakao da je "Kroacija samit" skup koji je Srbija bojkotovala zbog učešća "albanskih separatista"...

Nastavak na S media...

DSS: Rukovanje Tadića i Tačija sramota

Izvor: RTS, 09.Jul.2012

Rukovanje predsednika DS-a Borisa Tadića sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem u Dubrovniku je bruka i poniženje za Srbiju, rekao portparol DSS-a Petar Petković. ..Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da je rukovanje lidera Demokratske stranke Borisa Tadića sa premijerom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.