Zorana Mihajlović: Ministarstvo nije koristilo sredstva za RTB „Bor“ iz kredita Svetske banke

Izvor: MC Bor, 09.Apr.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović: Ministarstvo nije koristilo sredstva za RTB „Bor“ iz kredita Svetske banke

Bor, Beograd, 9. april
Izvor: Alo
Zorana Mihajlović prošle godine ispred Zlotske pećine

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine je u okviru svojih nadležnosti učinilo sve što je potrebno na pripremi novog investicionog projekta izgradnje kolektora otpadnih voda u Boru, a prema procedurama Svetske banke, saopštilo je to ministarstvo povodom upozorenja SB da je Vlada, umesto da kredit od 30,9 miliona dolara odobren pre sedam godina iskoristi za izgradnju novog kolektora u RTB „Bor“, potrošila isto toliko novca samo za hitne popravke starog u poslednje četiri godine, i to mimo javnih nabavki.
- Novac iz kredita Svetske banke namenjen izgradnji novog kolektora nije mogao biti ni povučen, a ni korišćen za sanaciju starog, jer stari nije predmet kreditiranja. Ovo Ministarstvo formiralo je odbor za upravljanje koji se ozbiljno bavi projektom izgradnje novog kolektora – navode u tom ministarstvu, konstatujući da je održavanje starog kolektora zakonska obaveza RTB „Bor“.
Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.