Pomoć za unapredjenje javnih finansija

Izvor: Beta, 07.Apr.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za unapredjenje javnih finansija

BEOGRAD, 7. aprila 2014. (Beta) - Srbija će u naredne dve godine sprovoditi program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) za unapredjenje javnih finansija koji finansira Vlada Švedske sa 2,3 miliona dolara, rečeno je u ponedeljak u UNDP.

Vodeći nacionalni partner projekta je Državna revizorska institucija (DRI), a pored njih i Ministarstvo finansija, Uprava za javne nabavke, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Pravosudna akademija i Stalna konferencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << gradova i opština.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u kancelariji UNDP u Beogradu, cilj projekta je unapredjenje rada državnih i nedržavnih aktera, kako na centralnom tako i na lokalnom nivou, radi sprovodjenja efikasnih mera za sprečavanje zloupotreba javnih sredstava.

Stalna predstavnica UNDP u Srbiji Irena Vojačkova Solorano kazala je da primenom projekta Srbija treba da razvije mehanizme odgovornosti u oblasti javnih finansija, što bi doprinelo boljem upravljanju javnih finansija i smanjilo mogućnosti za korupciju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji švedska pomoć za unapređenje javnih finansija

Izvor: Blic, 07.Apr.2014

Beograd - Srbija će u naredne dve godine sprovoditi program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) za unapređenje javnih finansija, koji finansira Vlada Švedske sa 2,3 miliona dolara, rečeno je danas u UNDP...Vodeći nacionalni partner projekta je Državna revizorska institucija (DRI), a pored njih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.