Zastupnici demantuju da je ruski milijarder zainteresovan za RTB Bor

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastupnici demantuju da je ruski milijarder zainteresovan za RTB Bor

Firma "Eurazija advajzori" iz Londona koja navodi da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, večeras je demantovala da je on zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor.

Nekoliko beogradskih medija je danas objavilo da je ruska kompanija, SGC, čiji je vlasnik Meljničenko, jedan od najbogatijih ljudi u toj zemlji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zainteresovana za strateško partnerstvo sa RTB Bor. Objavljeno je da je ta kompanija uradila rudarsko-geološki, tehnološko-metalurški i finansijski presek stanja u RTB-u i dostavila pismo o namerama da je spremna za pregovore o strateškom partnerstvu.

Mediji su objavili da su Rusi spremni da u početku invesiraju u RTB do 600 miliona dolara, da finansiraju otvaranje rudnika "Cerovo 2" i "Cerovo primarno" i da prošire rudnike "Veliki Krivelj" kod Bora i "Južni revir" u Majdanpeku. Navedeno je bilo i da je ruska kompanija spremna da pregovara i o privatizaciji celog RTB-a

Medjutim, u večerašnjem saopštenju, firma "Eurazija advajzori" traži "povlačenje neistinite vesti o Meljničenku". "Mi smo tek sada saznali da postoji takva kompanija (RTB Bor)", poručila je firma iz Londona i dodala da "Meljničenko nema nikakvog interesa za tu imovinu, niti je povezan s bilo kakvim pregovorima".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.