ŽIVOTIMA BRANILI KOLEVKU SRPSTVA

Izvor: MC Bor, 26.Mar.2012, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVOTIMA BRANILI KOLEVKU SRPSTVA

Bor, 26. mart
U Boru dostojanstveno obeležen 24. mart, Dan NATO bombardovanje Srbije
Autori: B.F. - M.Antić Pirke
SUBNOR i Opština Bor obeležili su 24. mart, dan NATO bombardovanja Srbije polaganjem venaca i cveća na spomenik >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << žrtvama agresije 1999. godine i ostalim prigodnim manifestacijama. Pripadnici Vojske Srbije, penzionisani generali iz poslednjih ratova i predstavnici boračkih organizacija najpre su odali poštu poginulom vojniku 1999. Dejanu Jovanoviću iz Gornjana. Delegaciju su primili Dejanovi roditelji i meštani Gornjana. Dragan Žikić, predsednik SO Bor primio je ratne generale i oficire, kao i vojnike iz cele Srbije koju su se borili na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Na spomenik poginulim Boranima na Kosovu i Metohiji vence su položili predstavnici Vojske Srbije, Opštine Bor, patriotskih i nekih političkih organizacija. U Medija centru Bor održan je Okrugli sto o temi Položaj i status boraca i porodica poginulih boraca u ratovima od 1990 - 1999. Govorili su generali Miloš Đošan i Božidar Delić.
Posebno je bio dirljiv susret vojnika sa ratišta na Kosovu i Metohiji 1999. i njihovih komandanata i oficira, generala Đošana i Delića i starijeg vodnika Žarka Petrovića.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.