Vučić: RTB Bor će praviti gubitke sve dok ga ne uzmu Kinezi

Izvor: BKTV News, 30.Dec.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: RTB Bor će praviti gubitke sve dok ga ne uzmu Kinezi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jedino rešenje za RTB Bor da se ta kompanija proda Kinezima, jer bi svako drugo rešenje, uključujući i ono koje podrazumeva novi menadžment, samo smanjilo gubitke, a ne bi bilo krajnje rešenje.

On je, prilikom obilaska radove na izgradnji prve robne kuće IKEA u Beogradu, a odgovarajući na pitanje zašto je tek sada raspisan poziv za profesionalni menadžment >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kada je vlada pre nekoliko meseci imala studiju u kojoj je stajalo da je menadžment glavni problem RTB Bor, potvrdio da je postojala studija, ali da menadžment nije krajnje rešenje.

"Imali smo ponude, razne priče i predloge stranih kompanija po sistemu ključ u ruke", kazao je Vučić.

Kako je primetio, nije ushićen ni srećan zbog poziva za izbor novog menadžmenta za RTB Bor, jer menadžment nije krajnje rešenje kada se kompanija može dati Kinezima.

"Ne može niko drugi da uzme RTB Bor osim Kineza. Oni su u Kongu uzeli rudnik bakra za 3,6 milijardi evra. Nema nijedne druge zemlje koja bi mogla da uloži toliko", smatra Vučić.

Kritikovao je "stručnjake", koji sede samo u foteljama, ne znaju pravo stanje na terenu, prave studije i samo kritikuju.

"Niko drugi ne može da kupi RTB Bor", ponovio je Vučić dodajući da sve što će se sa novim menadžmentom uraditi jeste da se smanji gubitak.

"Poslovaćemo sa gubitkom sve dok kompaniju ne preuzmu Kinezi", zaključio je premijer.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vučić: Jedino rešenje za RTB Bor je da se proda Kinezima

Izvor: Blic, 30.Dec.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jedino rešenje za RTB Bor da se ta kompanija proda Kinezima, jer bi svako drugo rešenje, uključujući i ono koje podrazumeva novi menadžment, samo smanjilo gubitke, a ne bi bilo krajnje rešenje...On je, prilikom obilaska radove na izgradnji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.