Uroš Živanović isplivao prvi za Časni krst u Kladovu. Plivanje od sledeće godine i na Borskom jezeru?

Izvor: Bor030.net, 20.Jan.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroš Živanović isplivao prvi za Časni krst u Kladovu. Plivanje od sledeće godine i na Borskom jezeru?

Boranin Uroš Živanović isplivao je prvi u Bogojavljenskoj trci za Časni krst koja se već dvadeset godina održava u Kladovu. Trener u Plivačkom klubu Bor stigao je ispred 12 takmičara i jedne takmičarke. Kao nagradu Živanović je osvojio zlatni krst i novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara.

Foto: Blic

Treće mesto u trci zauzeo je, takođe, Boranin Mladen Pejić (21), dok je drugi bio prošlogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << pobednik Marko Martinović (22) iz Kladova.

Zanimljivo je da je među hrabrim plivačima bila je i Svetlana Vuković (48) koja je sa 11 učešća rekorderka bogojavljanskog plivanja u Kladovu.

Živanović je redovan učesnik bogojavljanskih trka u regionu. Gostujući u jutarnjem programu Televizije Bor on je izjavio da se radi na tome da se od sledeće godine trke za Časni krst organizuju i na Borskom jezeru. Prema njegovim rečima ovu inicijativu je podržao i Episkop Timočki gospodin Ilarion koji je i označio početak trke u Kladovu.

(Blic/Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.