Ujedinjena opozicija Bora: NAROD JE OPET PREVAREN!

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Maj.2022, 15:15

Ujedinjena opozicija Bora: NAROD JE OPET PREVAREN!

Objavljujemo saopštenje Ujedinjene opozicije Bora u celini
Bor, 17. maj – Uoči lokalnih izbora u Boru pojavila su se dva fronta. Front opozicije, makar na papiru i front vlasti sa listama koje su oni formirali. Mnogi su se ponadali da bi nakon izbora, i pored nedemokratskih uslova, opozicija mogla da formira skupštinsku većinu.
Dodatni optimizam ulilo je obećanje Mikija Janoševića da ni pod kojim uslovima neće ući >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << u vlast sa Milikićem i sa onima koji su upropastili javni sektor u Boru i zaboravili na prava građana u selima. Iz tog razloga vođstvo naše liste se maksimalno korektno odnosilo prema nosiocima njegove i ostalih opozicionih listi.
Mi smo održali reč.
Ulazak POKS u vlast nije iznenađenje, jer su filijala SNS – a. Za listu „Most“, čiji su predstavnici do pred same izbore isticali da sa SNS i SPS nema koalicije, možemo reći da su prevarili građane. Miki Janošević je pogazio svoju reč. Ulazak u vlast po svaku cenu tj. ostanak u vlasti je njegovo opravdanje.
Njegovo obrazloženje i pokušaj opravdanja zbog ulaska u lokalnu vlast je – tužno. I neiskreno. Mada se to od njega moglo očekivati.
On je kao odbornik u prethodnom sazivu glasao za mnoge skupštinske odluke, davao kvorum, a „Most“ je imao i direktorske funkcije.
SNS i SPS, uz pomoć odbornika POKS, imaju solidnu većinu i zato ulazak „Mosta“ u vlast predstavlja prevaru građana. Zato što su se u predizbornoj kampanji predstavljali kao opozicija i kritikovali one sa kojima sada ulaze u vlast.
Pored lažnog obećanja Aleksandra Vučića da će posetiti Bor i pojedina sela deset dana nakon izbora, građani su svedoci još jedne velike obmane.
Dalje: lokalna vlast u Boru, koja se desetak godina samo kozmetički menja, uspela je da javni sektor dovede u katastrofalnu situaciju. Ispunjavala je sve želje republičke vlasti, od opraštanja 2,5 milijarde RTB-u, poklanjanja aerodroma i dr.
Teško da će drugačije funkcionisati sa „Mostom“.
Da li će odbornici „Mosta“ glasati za rušenje stadiona nekadašnjeg FK „Rudar“ , za izgradnju Toplane na sečku, projekte poput onog kod studentskog doma, kvaziprojekta popravke bolnice i drugo, ubrzo ćemo videti.
A za razočarane Borane brigu će iskazati na nekim narednim izborima…
Pozicija Ujedinjene opozicije Bora je jasna. Mi svoje stavove ne menjamo, pogotovu zbog ličnih interesa. Zato i ne možemo sa SNS i SPS. Suviše su velike razlike u pogledima na probleme koje Bor ima i način vršenja vlasti.
Video snimak konferencije: 
Članak Ujedinjena opozicija Bora: NAROD JE OPET PREVAREN! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.