Ujedinjena opozicija Bora: I U BORU JE NOVINARSTVO –  UMIRUĆA PROFESIJA!

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Jul.2023, 13:32

Ujedinjena opozicija Bora: I U BORU JE NOVINARSTVO – UMIRUĆA PROFESIJA!

Saopštenje Ujedinjene opozicije Bora – Dragan Marković objavljujemo uz manja skraćenja i korekcije 
Bor, 27. jul – Novinarstvo u Srbiji, posebno u Boru, (čast izuzecima) pod vlašću SNS, umiruća je profesija. Ono što nije direktno stavljeno u službu SNS pretvoreno je u – trgovačku delatnost. Oni koji bi da pišu neutralno ne mogu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << se suočavaju sa mnogim problemima. Istraživačko novinarstvo je na izdisaju. Brojne afere vlasti u Boru: katastrofa u Toplani, advokatske usluge u ustanovama, neuređen grad –  nevažne su za mnoge “novinare”. Za ćutanje se nagrađuju i kroz nakaradno, tzv. sufinansiranje medija. I to godinama traje.
I ove godine 7,6 miliona dinara podeljeno je uglavnom “medijima” koji ni “n” od novinarstva nemaju. Ti dobitnici nemaju ukupno ni jedan tekst ili aktivnost koja nije u službi promocije SNS i Milikića. Takvi “mediji” služe da novcem građana Bora pokušavaju da izgrade, po već poznatom uzoru, kult ličnosti Aleksandra Milikića. Kao nekad Blagoja Spaskovskog. Kritika vlasti za njih je –  zabranjena tema. Kao da je vlast, takva kakva je, Bogom dana.
Kakve veze sa Borom i informisanjem Borana, – na primer – sem promocije vlasti, imaju TV Trans Negotin, Studio B Beograd, Tempo Naxi radio, TV Hype 2? Od borskih medija, portal Digital 030 Bor, koji je u registar medija upisan 2021. godine, i služi za izradu video sadržaja obraćanja gradonačelnika Aleksandra Milikića, dobio je 1,48 miliona dinara. Borski sajt Npress koji će iz budžeta dobiti milion dinara za projekat “Kutlačom kroz naše krajeve”…  Klik FM 030 za projekat “Moja prava” dobio je 640.000 dinara. Svi nabrojani, ali i drugi dobitnici sa novinarstvom nemaju dodirnih tačaka. Ovakvi namešteni konkursi burazerskog tipa su uzeli maha na svim poljima. Korupcija je uzela maha u svim porama društva.
Žalosno je kako se društveni sistem i svaka normalnost ubijaju da gotovo niko ili – niko da odgovara. Da li se u tim i takvim medijima može pojaviti neko ko će izneti kritiku sistema, vlasti, realnog stanja u Boru. Teško. Svi oni su saučesnici sveukupne propasti. Pre svega moralne. Za njih su mnogi problemi, od zdravstva, izgradnje nove bolnice, školstva, prodaje gradskog građevinskog zemljišta do otuđenja aerodroma i zamandaljene Savače i mnogo toga još, tabu tema. I sve tako, tako naopako.
A što se novinarstva, pre svega u Boru, tiče – ono je već opustošeno, liči nam na žalosno zgarište Ž. stanice. Zar to nije put koji vodi u – dno dna, i ispod tog dna? Ukoliko ima i drugačijih mišljenja, onda da ih čujemo, I to u ovim, izdašno sufinansiranim medijima grada Bora!
Članak Ujedinjena opozicija Bora: I U BORU JE NOVINARSTVO – UMIRUĆA PROFESIJA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.