Uhapšena trojica zbog napada na kineskog radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 15:22

Uhapšena trojica zbog napada na kineskog radnika

Policija u Majdanpeku uhapsila je V. B. (43), I. Đ. (35) i M. S. (21) iz ovog grada zbog sumnje da su oni i još nekoliko osoba, 24. septembra, oko 23.30 časova, maskirani ušli u "Donji deo grebena" na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom.

Uhapšeni se sumnjiče za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopštila je Policijska uprava Bor.

Kako se sumnja, trojica uhapšenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su 24. septembra oko 23.30 časova najpre izvukli kineskog radnika iz kabine, više puta ga udarili, a potom kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme "Jinshan construction“ i na njoj izazvali požar.

Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.

Policija u Majdanpeku intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napali kineskog radnika za mašinom: Trojica uhapšena zbog nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti!

Izvor: 24sedam.rs, 27.Sep.2022

Policija u Majdanpeku smestila iza rešetaka V. B., I. Đ. i M. S. zbog sumnje da su maskirani napali Kineza

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.