TREĆA „KOSIDBA NA STOLU“ ODRŽAĆE SE 7. AVGUSTA

Izvor: TimockeVesti.net, 02.Avg.2023, 05:49

TREĆA „KOSIDBA NA STOLU“ ODRŽAĆE SE 7. AVGUSTA

Bor, 2. avgust – U ponedeljak, 7. avgusta, Turistička organizacija Bor, pod pokroviteljstvom grada Bora i uz tehničku podršku Centra za kulturu grada Bora, organizuje tradicionalnu manifestaciju „Kosidba na Stolu“. Ovaj događaj okuplja zaljubljenike u tradicionalne metode košenja i očuvanje kulturne baštine, pružajući im priliku da pokažu svoje veštine na polju kosenja parcele livadske trave.
Manifestacija će >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << se održati u neposrednoj okolini Planinarskog doma, a takmičari će se nadmetati u individualnom takmičenju. Svi punoletni učesnici koji žele da učestvuju mogu se prijaviti i doći na takmičenje sa potrebnom opremom za košenje. Dozvoljeno je koristiti standardnu kosu ili kovanicu standardnih dimenzija.
Prijave za takmičenje se dostavljaju Turističkoj organizaciji Bor u pisanoj formi, a alternativno u elektronskoj formi putem e-mail adrese: tobor030@mts.rs, najkasnije do 15 časova u petak, 4. avgusta.
Program manifestacije će započeti u 9 časova sa pripremama za takmičenje, dok će samo takmičenje početi u 10 časova. Po završetku takmičenja, članovi žirija će ocenjivati takmičare prema unapred propisanim kriterijumima i proglasiti pobednike kosidbe.
Nakon toga, od 12 sati, posetioci će moći uživati u kulturno-umetničkom programu, koji će dodatno obogatiti celokupno iskustvo manifestacije. U 13 časova, svi učesnici Kosidbe-Manifestacije će biti počašćeni ručkom.
Manifestacija će zvanično završiti u 14 časova, kada će biti proglašeni tri najuspešnija takmičara. Oni će biti nagrađeni vrednim nagradama: motornim trimerom, električnom kosačicom i ručnom kosom sa kosištem.
Kosidba na Stolu predstavlja priliku za učesnike da se pokažu u veštini košenja na tradicionalan način, ali i da uživaju u bogatom kulturnom programu i druženju. Svi zainteresovani pozvani su da dođu i podrže ovu zanimljivu manifestaciju koja promoviše očuvanje kulturnog nasleđa i tradicije kosenja.
Članak TREĆA „KOSIDBA NA STOLU“ ODRŽAĆE SE 7. AVGUSTA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.