Suljović – Kreatori napada na Salihovića su Nasufović i Baćićanin iz SDA! (Video)

Izvor: SandzakPress.net, 25.Mar.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suljović – Kreatori napada na Salihovića su Nasufović i Baćićanin iz SDA! (Video)

Nakon napada na paraimama Bor džamije Nezir Salihovića medijima se obratio paramuftija Hasib Suljović koji je još u petak upozorio na podjele u paravjerskoj tvorevini. Suljović je na press konferenciji istakao da poznati kreatori atmosfere pritisaka, ucjena i prijetnji kojima je Salihović bio izložen prethodnih mjeseci su Sead Nasufović i Fuad Baćićanin iz SDA stranke: “To su (para)reis Sead Nasufović i Fuad Baćićanin. Salihović >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << nije prihvatao njihove prijetnje i ucjene kako bi pogazio slobodno izraženu volju vjernika na izborima u (paravjerske) IZ Sandžaka i uključio se u paralelne izbore koje na teritoriji Novog Pazara sprovode Nasufović i Baćićanin”, istakao je Suljović. Suljović otkriva i da se u paravjerskoj tvorevini dešava podjela i u ideologijskom učenju optužujući Nasufovića i Baćićanina da žele širiti šizam i sufizam. Sukobi u paravjerskoj tvorevini dešavaju se u trenutku kada jedina legalna i legitimna Islamska zajednica u Srbiji jača i kada se značajan broj paradžemata vratio u sistem Mešihata IZ-e u Srbiji. Paravjerska tvorevina i SDA u projektu širenja šiizma u Sandžaku Akitivisti SDA pretukli Nezira Salihovića ispred Bor džamije!

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Nasufović – “Suljović je produžena ruka Muamera Zukorlića”

Izvor: SandzakPress.net, 25.Mar.2018

Povodom optužbi Hasiba Suljovića, oglasio se parareis Sead Nasufović i između ostalog istakao: “Nisam dozvolio da se u javnost izlazi zbog kranje neprimjerene hutbe koju je efendija Suljović održao u petak 23. marta. Na toj hutbi izneseno je nekoliko teških neistina na račun (para)rijaseta...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.