Srbija Ziđin Majning: U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE ULOŽENO VIŠE OD 80 MILIONA DOLARA

Izvor: TimockeVesti.net, 05.Jun.2023, 19:23

Srbija Ziđin Majning: U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE ULOŽENO VIŠE OD 80 MILIONA DOLARA

Bor, 5. jun – Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji Srbija Ziđin Majning organizovali su volontersku akciju čišćenja i uređenja rudnika Čukaru Peki.
Akcija je organizovana na tri lokacije prvog zelenog rudnika u Srbiji, koji je od nedavno bogatiji za nekoliko novih parkova i vrtova koji okružuju transportnu traku, dispečerski centar i novu administrativnu zgradu.
Foto: Srbija Ziđin Majning U skladu sa društveno odgovornom ulogom, koju >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << kompanija neguje, današnjom akcijom čišćenja i uređenja rudnika zaposleni su želeli da doprinesu, kako ulepšavanju ambijenta u kojem rade, tako i zaštiti čitavog ekosistema u rudniku.
Foto: Srbija Ziđin Majning Kako ističu u Sektoru za zaštitu, bezbednost i životnu sredinu, u cilju oplemenjivanja i očuvanja ekosistema, aktivnosti na uređenju rudnika, kao i pošumljavanje i ozelenjavanje biće nastavljeni i u budućnosti.
Foto: Srbija Ziđin Majning Kao kompanija koja teži nultom zagađenju, Srbija Ziđin Majning je od početka rada usmerena na zaštitu životne sredine, u koju je uložila više od 80 miliona dolara. Kompanija ima cirkularni sistem tehničke vode, sprovodi monitoring vode i vazduha, ima sistem separacije i reciklaže otpada, a uradila je i jednogodišnju studiju o zaštiti biodiverziteta. Samo u ovoj godini u rudniku Čukaru Peki posađeno je 20.000 sadnica visokog i niskog rastinja, žbunastih biljaka i cveća.
Foto: Srbija Ziđin Majning Do kraja godine u planu je da se zasadi još 6000 sadnica drveća. Prostor rudnika od početka rada oplemenjen je sa više od 80 ha trave.
Džan Čen – Foto: Srbija Ziđin Majning „Ponosni smo što se i danas veliki broj zaposlenih u kompaniji odazvao akciji uređenja rudničkog kruga i zaštite biljaka koje su značajne za podsticanje biodiverziteta jer naš rudnik veliku pažnju poklanja, kako socijalnim, tako i ekološkim pitanjima, kao važnom segmentu društvene odgovornosti, čime dodatno skrećemo pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne sredine”, kaže Džan Čen iz sektora za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu Srbija Ziđin Majninga.
Foto: Srbija Ziđin Majning Cilj kompanije Srbija Ziđin Majning je čisto i zdravo okruženje u kom će uživati i zaposleni, ali i posetioci.
Foto: Srbija Ziđin Majning Članak Srbija Ziđin Majning: U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE ULOŽENO VIŠE OD 80 MILIONA DOLARA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Kompanija Srbija Ziđin Majning obeležila Svetski dan zaštite životne sredine akcijom ćišćenja i uređenja rudnika Čukaru Peki

Izvor: Bor030.net, 05.Jun.2023

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji Srbija Ziđin Majning organizovali su volontersku akciju čišćenja i uređenja rudnika Čukaru Peki. Akcija je organizovana na tri lokacije prvog zelenog rudnika u Srbiji, koji je od nedavno bogatiji za nekoliko novih parkova i...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.