Snabdevanje strujom se normalizuje

Izvor: RTS, 06.Dec.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snabdevanje strujom se normalizuje

Majdanpek, Bor, Boljevac imaju struju, ali ne i sva okolna mesta. Donji Milanovac je ponovo nešto posle 13 časova ostao bez struje. Pojedina boljevačka i svrljiška sela i dalje nemaju električnu energiju, kao ni sela u okolini Donjeg Milanovca i Bora. Ni u selima u okolini Knjaževca nema struje. Stručne ekipe su na terenu.

14.15 - Donji Milanovac je ponovo nešto posle 13 časova ostao bez struje zbog kvara na dalekovodu, rekao je direktor privrednog društva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Jugoistok" Darko Bulatović.  

13.10 –Šest svrljiških sela već šesti dan je bez struje, a nema ni fiksne ni mobilne telefonije, kaže predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

11.15 – Sela u okolini Bora su i dalje bez struje zbog pada više stubova dalekovoda kod mesta Zlot, javlja Tanjug.

10.30 – Iako je grad Donji Milanovac dobio električnu energiju, okolna sela su i dalje bez struje, javlja izveštač RTS-a. 

09.45 – Donji Milanovac dobio struju, saopštava EPS.

Posle struje, u Majdanpek, Bor i okolna mesta polako stiže voda, a i stanovi se od jutros zagrevaju. Problema još ima u nekoliko boljevačkih sela koja ulaze u peti dan bez struje.

Svaki četvrti stanovnik opštine Boljevac nema struju već pet do šest dana. Led i granje su napravili probleme na banderama trafostanica. U pomoć su stigli monteri iz okoline, a očekuje se da problemi budu uklonjeni u toku dana. Mreža MTS-a nije u funkciji.

Sela u okolini Bora su i dalje bez struje zbog pada više stubova dalekovoda kod mesta Zlot usled lošeg vremena, a na otklanjanju tog problema su angažovane i ekipe iz Niša i Pirota, rečeno je Tanjugu u preduzeću "Elektrotimok".

Dispečer Ljubiša Margitanović je rekao da grad Bor ima struju, s obzirom na to da dobija struju sa visokog napona, ali da u gradu ima vrlo malo pijaće vode.

Više od hiljadu domaćinstava u 25 sela na području opštine Knjaževac bez struje je već šesti dan. Najteže je u selima u okolini Vine, Belog Potoka, u naseljima na Tresibabi, a od juče i u nekim staroplaninskim selima na području Kalne.

Kako saopštava "Elektromreža Srbije", problemi koji trenutno postoje u snabdevanju električnom energijom Donjeg Milanovca i okoline, kao i pojedinih sela oko Majdanpeka, lokalnog su karaktera. 

Ekipe "Jugoistoka" su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, navode u EMS-u.

Kako se navodi u saopštenju, problemi sa strujom u tim mestima prouzrokovani su kvarovima na niskonaponskoj distributivnoj mreži i nemaju veze sa "Elektromrežom Srbije", jer visokonaponski prenosni sistem u tom delu Srbije sada funkcioniše normalno.

Građanima Majdanpeka, koji su četiri dana bili bez struje, kompanija "Imlek" je uputila pomoć – poslala je mleko. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.