Izvor: TimockeVesti.net, 08.Feb.2023, 06:52

Sindikat: POSTIGNUT DOGOVOR SA MENADŽMENTOM ZIJIN COPPER SERBIA O KOLEKTIVNOM UGOVORU

Bor, 8. februar – Predstavnici reprezentativnih sindikata kompanije Zijin Copper Serbia u rudniku bakra i plemenitih metala u Boru postigli su u utorak dogovor sa menadžmentom te firme o novom kolektivnom ugovoru, izjavio je predsednik granskog Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ Časlav Gavrić.
On je za agenciju Beta rekao da je cena radnog sata povećana sa 177 dinara na 192 dinara.
„Postignuto je kompromisno rešenje, radni sat je povećan, a isplata 4.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << dinara ulazi u osnovnu zaradu. Zarade sa nižim koeficijentom biće povećane za 15 odsto, a sa višim koeficijentom procenat povećanja će biti nešto niži od 15 odsto“, rekao je Gavrić.
Dodao je da će Kolektivni ugovor između reprezentativnih sindikata i poslodavca biti potpisan danas. Povećanje zarada, prema njegovim rečima, biće ugrađeno u januarske iznose za ovu godinu.
On je rekao da je postignut dogovor i oko dužine trajanja godišnjeg odmora. „Sindikati su zadovoljni okončanjem pregovora posle više protesta zbog samovoljnog donošenja pravilnika o radu koji je prethodio početku pregovora“, rekao je Gavrić.
Kompanija Zijin Copper Serbia posluje u sastavu Zijin Mining Group, a osnovana je u decembru 2018. godine kada je sa Vladom Srbije potpisala ugovor o kupovini 63 odsto kapitala u rudniku bakra RTB Bor.
Izvor: Biznis.rs
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Postignut dogovor o kolektivnom ugovoru, danas potpisivanje

Izvor: Bor030.net, 08.Feb.2023

Predstavnici reprezentativnih sindikata Srbija Ziđin Koper postigli su dogovor sa menadžmentom kompanije o novom kolektivnom ugovoru koji će danas biti potpisan. Predsednik granskog Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ Časlav Gavrić izjavio je za agenciju Beta da je cena radnog sata...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.