SPO: Normalizovati odnose u regionu

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Normalizovati odnose u regionu

Bor -- Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da se odnosi Srbije i njenih suseda moraju što brže i bezuslovno normalizovati i učiniti što bliskijim.

Drašković je na predizbornom skupu u Boru rekao da Srbija treba da ide u Evropu, ali da su joj najbliže i najdraže zemlje sa kojima je bila u zajedničkoj državi - Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija.

"Sa njima normalizovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezuslovno odnose, normalizovati odnose sa Kosovom. Nema priznavanja formalno nezavisnosti, svega drugog i normalnog života i pomirenja mora biti", rekao je lider SPO, koja je član koalicije "Preokret".

Ta koalicija je, prema njegovim rečima, potrebna zbog izgradnje stabilne države i nove politike, koja je nastavak politike "velikog preokreta koja je vođena u Srbiji od 1990. do 2000. godine".

"Mi kažemo da smo nastavak onog velikog preokreta i onih istih ciljeva i zovemo pre svega one ljude koji su prevareni, čiji su ideali pogaženi, od 1990. do 2000. godine, da stanu pod boje stare borbene zastave i da se borimo za svoje stare ciljeve", naveo je Drašković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.