SOSI PRETE BUKAGIJAMA

Izvor: MC Bor, 04.Dec.2013, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOSI PRETE BUKAGIJAMA

Bor, Beograd, 04.12.2013. Izvor: http://industrijskisindikat.org/index_vesti.php?id=1223
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sa malim zakašnjenjem otpočeo obračun sa novopridošlim članom Srpske napredne stranke a dugogodišnjim direktorom RTB Bor Blagojem Spaskovskim – Sosom. Dinkić pere ruke od Sose, dojučerašnjeg predsednika gradskog odbora URS-a. Na potezu istražni organi i ministar Radulović. Industrijski sindikat Srbije traži zaštitu kao uzbunjivač.SOSI PRETE BUKAGIJAMA
Beograd, 04.12.2013.
Industrijski sindikat Srbije je pre 10 meseci uputio dokumentaciju klik (1) i klik (2) vezanu za sumnjive poslove vezane za RTB Bor na adrese najviših zvaničnika države Srbije, premijeru Ivici Dačiću, prvom protpredsedniku Aleksandru Vučiću, ministru pravde Selakoviću i Mlađanu Dinkiću tadašnjem ministru privrede i finansija. Takođe dokumentacija je prosleđena i ministru rudarstva koji je pre godinu dana prilikom posete Boru izjavio „Sve je čisto, nema kriminala u RTB-u“.
Industrijski sidnikat Srbije je očekivao raniju reakciju čelnika Vlade Republike Srbije ali je startovanje emisije na B92, Insajder: „Rudnik dugova“ kao i u slučaju Kolubare naterao odgovorne i saučesnike da se oglase i operu ruke od verovatne odgovornosti prvog čoveka RTB-a Blagoja Spaskovskog. Paralelno sa ovim procesom započet je i obračun sa Sosinim sindikatom, Sindikatom rudara Srbije, koji je formiran pre skoro godinu dana u nameri da štiti Sosu kada do istražnih radnji i njegovog smenjivanja dođe.
Danas će Republički odbor za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata odlučivati o zahtevu Samostalnog sindikata metalaca Topionice, TIR i RBB, Nezavisnosti TIR-a i RBB i Industrijskog sindikata TIR i RBB sa ciljem preispitivanja reprezentativnosti Sindikata rudara Srbije (SRS). U slučaju da padne reperezentativnost SRS-a stvoriće se preduslovi za krivičnu odgovornost predsednika Ljubiše Miljkovića i rukovodstva SRS-a pa će oni najverovatno podeliti sudbinu sa svojim mentorom Blagojem Spaskovskim Sosom.
Kampanja zaštite čelnika SRS-a i Sose završila se fijaskom jer je Velika sala RBB-a bila „dupke“ puna sa blizu 100 prinudno okupljenih radnika direkcije RTB-a koji su gonjeni od rukovodstva SRS-a morali da čuju hvalospeve upućene Sosi i Ljubiši Miljkoviću.
Ovaj slučaj može da se završi samo pobedom ili porazom Vučića jer se radi o njegovom čoveku a Vučićeva odgovornost se povećava činjenicom da je deset meseci dokumentaciju koja je korišćena i u Insajderu držao u fioci, daleko od očiju javnosti i organa gonjenja.
Industrijski sindikat Srbije zatražiće od nadležnih državnih organa da aktivisti Industrijskog sindikata Srbije dobiju status uzbunjivača.
- See more at: http://industrijskisindikat.org/index_vesti.php?id=1223#sthash.XH5CgW5e.3sEqjR9i.dpuf

Podeli/Sačuvaj
Pogledaj vesti o: Bor,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.