Rudar teško povređen u RTB Bor: Pao pod mašinu od 25 tona

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudar teško povređen u RTB Bor: Pao pod mašinu od 25 tona

Beograd -- Radnik u podemnom rudniku “Jama” iz sastava RTB “Bor” teško je povređen kada je pao sa mašine za utovar teške oko 25 tona koja je potom prešla preko njega.

“Muškarac B. L. je primljen sa teškim povredama unutrašnjih organa. Slezinu smo morali da mu izvadimo, ali smo spasili dijafragmu i želudac”, navode iz Opšte bolnice u Boru.

Imao i potpuno iščašenje kuka, ali su borski ortopedi uspeli da mu ga nameste.

“B. L. je trenutno van životne opasnosti, ali se njegovo stanje prati”, navode za “Novosti” iz bolnice.

Uzrok ove se ispituje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TEŠKE POVREDE: Mašina od 25 tona prešla preko rudara RTB Bor

Izvor: Kurir, 16.Jun.2016

...Muškarac B L je primljen sa teškim povredama unutrašnjih organa..- Slezinu smo morali da mu izvadimo, ali smo spasili dijafragmu i želudac, navode iz Opšte bolnice u Boru..Imao i potpuno iščašenje kuka, ali su borski ortopedi uspeli da mu ga nameste, pišu Večernje novosti..B L je trenutno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.