Raspored bogosluženja u hramu Sv. Georgija u Boru za božićne praznike

Izvor: Bor030.net, 05.Jan.2024, 14:18

Raspored bogosluženja u hramu Sv. Georgija u Boru za božićne praznike

Pravoslavni vernici koji poštuju Julijanski kalendar obeležavaju 7. januara Božić, hrišćanski praznik koji okuplja celu porodicu. Kod nas najradosniji praznik obiluje običajima koji traju danima pre praznika i to je najsvečaniji i najlepši praznični deo godine. Božić se praznuje kao dan rođenja Isusa Hrista, sina Božijeg. Činjenica da predstavlja rođenje novog života svrstava ga i […] The post Raspored bogosluženja u hramu Sv. Georgija u Boru za božićne praznike appeared first on Bor 030.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je GREH MESITI ČESNICU na dan BOŽIĆA? Mati Glikerija dala odgovor, ovaj običaj predstavlja blagodat božiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024

Božić se slavi svečano uz više prazničnih običaja – među njima su najznačajniji badnjak, položajnik i česnica...Božić, dan rođenja Isusa Hrista, najradosniji je hrišćanski praznik. Šta nam donosi Božić i kako se slavi u manastiru Ćelije, pričala nam je mati Glikerija, igumanija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

ODLAZAK PO BADNJAK NA MODERAN NAČIN Okitili traktore, popalili baklje i odvrnuli muziku pa u cik zore otišli u šumu (VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Jan.2024, 11:38

Pravoslavni vernici sutra slave jedan od najvećih hrišćanskih praznika, Božić, a širom Srbije ovoga jutra građani su krenuli po badnjake koji se po običajima večeras pale i na taj način se dočekuje rođenje Isusa Hrista.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.