RUDNIK ZLATA ČOKA MARIN BIĆE OTVOREN U APRILU 2012

Izvor: TvojPortal.com, 11.Avg.2011, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUDNIK ZLATA ČOKA MARIN BIĆE OTVOREN U APRILU 2012

MC Bor Rudnik zlata Čoka Marin, udaljen od Majdanpeka 20 kilometara, gotovo je sigurno , biće otvoren aprila iduće godine. Nije reč o značajnijoj ekspolotaciji, ali za tri i po godine vađenja zlatonosne rude ( 14 grama po toni, što se smatra bogatim ležištem) ostvariće se prihod od 90 miliona dolara, s tim što je trećina tih para čist profit.


-Dobili smo sve dozvole od nadležnih državnih organa, 1.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << tona rude biće uskoro spremno za uzrokovanja i flotiranje, tako da ćemo imati sve neophodne dokaze o izdašnosti ležišta. Ranija istraživanja su poklazala da je to rudnik zlata, a ne bakra i da ćemo moći da se oslonimo na tu investiciju dok ne završimo skidanje raskrivke sa bogatijeg bakrom Južnog revira. Istovrmeno radićemo na istraživanjima Čoka Marina 1 i 2 ubeđeni da će i u tim rudnim telima biti ekonomski ispaltivih metala, prvenstveno zlata i srebra- istakao je Svtomir Mustecić, direktor Rudnika bakra Majdanpek podsećajći da je majadanpečki rudnik do pre neku godinu bio gotovo zatvoren i da će Čoka Marin pomoći da se kupi nova oprema i izgradi infarastrukutra kako bi se najaksnije za dve do tri godine stiglo do bogatijih bakronosnih lešišta.

Rudnikčoka marinmajdanpek

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.