Izvor: B92, 11.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv zainteresovanima za RTB Bor

Beograd -- Agencija za privatizaciju objavila je poziv za strateško partnerstvo s RTB-om "Bor", nakon dva neuspela tendera.

Država je zato promenila taktiku i odlučila se da renomirane proizvođače i prerađivače pozove da pošalju pisma o zainteresovanosti za strateško partnerstvo s Rudarsko-topioničarskim basenom Bor. Svi zainteresovani imaju rok do 30. septembra da dostave pismo o zainteresovanosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U Fajnenšel tajmsu i domaćim štampanim medijima objavljen je oglas za pretkvalifikacioni tender, koji će trajati do 30 septembra. U Ministarstvu ekonomije kažu da ovoga puta očekuju prvu ligu kompanija u ovoj oblasti.

Pravo učešća imaju kompanije koje se bave proizvodnjom i preradom bakra, a koje su prošle godine proizvele više od 80.000 tona bakra u koncentratu ili 100.000 tona katodnog bakra.

"Ovaj predkvalifikacioni tender je zamišljen da nam olakša čitavu proceduru, kad se raspiše pravi tender. Tada ćemo imati jasne kriterijume ko može da se javi, ali i koji je model zajedničkog ulaganja najbolji za Bor", izjavio je Nebojša Ćirić, državni sekretar ministarstva ekonomije.

Prema njegovim rečima, procena je da će, u roku od pet godina, Rudarsko-topioničarski basen Bor imati proizvodnju i preradu bakra približno kao i krajem 80-tih godina.

Opširnije o ovom pozivu, kao i o istorijatu pokušaja da se Bor privatituje čitajte na našem ekonomskom portalu B92.biz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poziv za strateškog partnera za RTB "Bor"

Izvor: RTS, 11.Jul.2008

Agencija za privatizaciju objavila je poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti renomiranih proizvođača i prerađivača za strateško partnerstvo u Rudarsko-topioničarskom basenu "Bor". Svi zainteresovni strateški partneri imaju rok do 30. septembra...

Nastavak na RTS...

Drakulić i Kovač žele RTB „Bor“

Izvor: Blic, 11.Jul.2008

Agencija za privatizaciju objavila je juče poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti renomiranih proizvođača i prerađivača za strateško partnerstvo u vezi s privatizacijom Rudarsko-topioničarskog basena „Bor". Svi zainteresovni strateški partneri imaju rok do 30. septembra da dostave...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.