Povređeni radnici u RTB Bor, povrede sanirane

Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni radnici u RTB Bor, povrede sanirane

Prošle noći povređena su šestorica radnika Rudarsko topioničarskog basena Bor, pošto se iz topioničkog konvertora izlila tečna masa. Manja količina rastopa, koja je pala na platformu, oštetila je kablove za napajanje, merenje i signalizaciju i proizvela varnice koje su povredile radnike.

Radnici su posle pregleda u borskoj bolnici, vraćeni kućama, navodi se u saopštenju iz RTB >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Bor.

"Posledice su vrlo brzo sanirane, pa proizvodnja u ostalim delovima Topionice i u Fabrici sumporne kiseline nije prekidana, produžena je samo pauza između dve konvertorske operacije", dodaje se u saopštenju.

Ministar privrede Goran Knežević zatražio je izveštaj direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog o uzroku incidenta.

U 2015, kako je zvanično saopšteno, u RTB je bilo ukupno 215 povreda, od kojih 26 s teškim posledicama. U devet meseci ove godine ukupno je povređeno 146 radnika a 15 je zadobilo teške povrede.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.