Položeni venci i cveće na spomen obeležje žrtvama fašizma [VIDEO]

Izvor: Bor030.net, 03.Okt.2017, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci i cveće na spomen obeležje žrtvama fašizma [VIDEO]

Povodom Dana oslobođenja Bora u Drugom svetskom ratu i Dana opštine Bor položeni su venci na spomenik žrtvama fašizma u centru grada kod Robne kuće.

Vence i cveće na Spomenik žrtvama fašizma položili su predstavnici lokalne samouprave, boračkih i invalidskih organizacija i političkih stranaka.

“Danas je vrlo značajan datum da se podsetimo na sve jubileje koje naša opština proslavlja u ovoj godini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Bor je oslobođen 3. oktobra 1944. godine. Nemačka vojska se povukla iz samog mesta, ali su se glavne bitke odigravale na područjima prema Gornjanu, Zlotu i Brestovačkoj banji. Zato želim da čestitam ovaj praznik svim građanima opštine Bor”, istakao je Svetislav Đurić, predsednik Društva za negovanje slobodarskih tradicija u Boru.

Povodom 3. oktobra, Dana oslobođenja Bora i narednih dana će u Boru i u selima biti organizovane brojne manifestacije.

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Državna manifestacija u čast Gvozdenog puka

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Okt.2017, 11:42

Polaganjem venaca na spomenik Gvozdenom puku u selu Igrište kod Kuršumlije, obeležena je 105-a godišnjica formiranja Drugog pešadijskog puka “Knjaz Mihajlo”, po junaštvu nazvanog Gvozdeni puk...Vence na spomenik položili su predstavnici Vojske Srbije, Udruženja Gvozdeni puk iz Igrišta, Opštine...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.