Pirketove skulpture u Negotinu

Izvor: MC Bor, 25.Feb.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirketove skulpture u Negotinu

Bor, Negotin, 25. februar
Autor: B.F.
Milorad Antić Pirke, poznati borski skulptor, izložiće svoje skulpture i promovisati monografiju „Portreti života“ u petak, 28. februara, u Galeriji Doma kulture „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Negotinu.
-Ovo je moja prva samostalna izložba u Negotinu. Predstaviću se sa 20 portreta u drvetu. Biće to i jedna od manifestacija koja će upotpuniti obeležvanje 50-godišnjice mog umetničkog rada. Do sada sam imao 42 samostalne i 150 kolektivnih izložbi. Ostavio sam i svoje legate muzejima u Pirotu i Boru. Učestvovao sam u više kolonija u zemlji-kaže Antić.
Borski umetnik je dobitnik više vrednih priznanja i nagrada. Devet godina održava Galeriju svojih skulptura u krajoliku Dolina mira na Borskom jezeru.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Još jedna knjiga o Boru: Dragan Jaševski “Drugi kilometar”

Izvor: MC Bor, 25.Feb.2014

Bor, 25. februar. Autor: B.F.. Bor se, nakon Boranke, mr Deane Jovanović  (promocija njene knjige o Boru, “našminkanom gradu” iz vremena ovdašnjeg, projekat Ministarstva kulture i Narodne bibiloteke Bor, promocija u četvrtak, 27. februara u Boru) danas susreo i sa još jednom knjigom – posve...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.