Još jedna knjiga o Boru: Dragan Jaševski “Drugi kilometar”

Izvor: MC Bor, 25.Feb.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna knjiga o Boru: Dragan Jaševski “Drugi kilometar”

Bor, 25. februar
Autor: B.F.
Bor se, nakon Boranke, mr Deane Jovanović  (promocija njene knjige o Boru, “našminkanom gradu” iz vremena ovdašnjeg, projekat Ministarstva kulture i Narodne bibiloteke Bor, promocija u četvrtak, 27. februara u Boru) danas susreo i sa još jednom knjigom – posve drugačijim spisateljskim delom od svih dosadašnjih – o gradu bakra, ali iz perioda 1957-1975. To je ukusno opremljena knjiga “Drugi kilometar” Dragana Jaševskog koji se, iz rodnog grada, odavno preselio u Australiju. Smogao je snage i u sopstvenom izdanju, i uz podršku štamparije “Tercija”, odštampao izvanrednu priču koja će, i po stilu, ne samo sadržaju, zasigurno privući pažnju.
Na zadnjoj korici, umesto uobičajene biografije, piše: D. Jaševski je rođen u Boru, Srbija. Bavio se pravom dok je morao i ovo mu je prva knjiga. Ima šest nadimaka i petoro dece, govori četiri jezika i živeo je u tri zemlje, ima dva prijatelja i voli jednu ženu”.
U poruci čitaocu, izdvojiili smo: ..“Naizgled spontano zabeležene sekvence iz hronologije forsiranog razvoja jednog grada i jedne ljudske sudbine, koje nam otkrivaju najdublje emocije uz pomoć urnebesnog humora, pubertetske erotike i filozofije za početnike”.
Knjiga je štampana u 1.000 primeraka. Verujemo da će brzo biti rasprodata. Uostalom, i “dokument” Deane Jovanović, ukoliko bude u široj prodaji, Borani će, ubeđeni smo, listom prihvatiti. Jer, ovo dvoje pisaca imaju i znanje i dar.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Knjiga o Boru Dragana Jaševskog u prodaji

Izvor: MC Bor, 25.Feb.2014

Bor, 25. februar. Knjigu Dragana Jaševskog o Boru „Drugi kilometar“ možete nabaviti po ceni od 450 din. uplatom na žiro račun Čitaonice Evropa 295-1243131-78, poziv na broj Vaš JMBG.. Nakon uplate, knjigu možete preuzeti na adresi KOMPJUTER CENTAR Bor, Trg oslobodjenja 8 (zgrada češlja)...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.