POZNATI DETALJI NAKON HITNE EVAKUACIJE: Evo u kakvom su stanju rudari iz Bora - oglasila se direktorka bolnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 15:46

POZNATI DETALJI NAKON HITNE EVAKUACIJE: Evo u kakvom su stanju rudari iz Bora - oglasila se direktorka bolnice

Nakon evakuacije iz jame borskog rudnika zbog požara 11 rudara, koji su se nagutali dima, zbrinuti u Opštoj bolnici u Boru.

Jutros oko 11 sati izbio je požar u borskom rudniku, vatrogasci su ga sanirali oko 13 sati i izvukli 20 rudara koji su bili ispod površine zemlje.

Trenutno se u borskoj bolnici nalazi 15 rudara.

- Srećom, nema stradalih i nema teško povređenih rudara. U bolnici smo zadržali 15 spašenih rudara koji su se nagutali previše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dima koji im ugrožava zdravlje. Za sada su svi stabilno, ali pratimo njihovo stanje - saznajemo nezvanično od nadležnih.

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Kompanija ZiĐIN izdala je sledeće saopštenje: "Na izvoznom oknu rudnika "Jama" danas oko 11 časova izbio je požar. Pretpostavlja se da je do požara došlo usled paljenja trake za oblaganje drobilce. Brzom reakcijom Vatrogasno- spasilačke ekipe i Sektora za bezbednost proizvodnje, kao i ostalih kompanijskih spasilačkih jedinica svi zaposleni su evakuisani i nalaze se van životne opasnosti. Požar je lokalizovan oko 13 časova, a pretpostavka je da se dogodio zbog radova na varenju drobilice. Daljom detaljnom istragom utvrdiće se detalji ovog događaja - kađe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.