Izvor: MC Bor, 19.Nov.2013, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno pismo FK Zlot direktoru RTB Bor Spaskovskom

Bor, 19. novembar
Čestitam Vam rođendan i želim Vam brz odlazak u penziju, pošto su se za to,koliko znam, stekli svi uslovi. Pozivam Vas da  više ne činite ništa na „prosvetljenju“, „prosperitetu“, „izgradnji“, „razvoju“….. naše opštine jer smatram da ste dosta učinili i da je većina građana naše opštine presrećna zbog Vašeg velikog lika i dela ali da takođe ima i onih koji će se veoma obradovati kada odete u penziju. Iskreno priznajem da sam ja u ovoj drugoj grupi, možda manjoj, ali ne i manje važnoj.
Vi ste sa Vašim menadžmentom grobari sporta u našoj opštini! Zbog „štednje“ koju ste uveli,ukinuli ste prevoz većini sportskih klubova i doveli do prosjačkog štapa mnoge klubove i na taj način opovrgli svoju tvrdnju da je RTB društveno odgovorna firma koja čini sve da doprinese razvoju naše opštine, Govorim o fudbalu jer sam predsednik kluba u Zlotu. Obaveštavam Vas da je OFK Bor prvi na tabeli Timočko pomoravske zone, a da klub nema obezbedjen prevoz i da samo zahvaljujući grupi ljudi koji vole  OFK Bor postiže dobre rezultate i izmiruje obaveze u takmičenju. FK Rudar je pred raspadanjem i predzadnji je na tabeli, Ni oni nemaju nikakvu pomoć iako ste po ugovorima koji su potpisani tu pomoć bili dužni da obezbedite. Fudbalski klubovi Okružne lige Bor,  Brestovac, Krivelj, Slatina, Donja Bela Reka i Zlot takođe nemaju prevoz ni bilo kakvu pomoć iako postoje ugovori uredno potpisani od strane Vaših najbližih saradnika. Mi nećemo ove ugovore koristiti za tužbu protiv RTB-a Bor, jer nisu radnici RTB- a krivi za neispunjavanje obaveza iz ugovora, vec Vi i Vaš menadžment. Samo ovi fudbalski klubovi koje sam nabrojao okupljaju u više selekcija preko 2.000 članova. Vi ste nerazumnim odlukama o zabrani pomoći direktno odgovorni za svu mladost koju ovi klubovi drže na sportskim terenima i odvlače od svih poroka modernog društva u kojem živimo. Stadion FK Krivelj ste uništili i zatrpali pre 3 godine, a do dana današnjeg niste izgradili novi iako ste to bili dužni! Nikad niste došli ni na jedan fudbalski susret naših klubova ni u gradu ni u selima, a ovi klubovi na svojim utakmicama privlače veliki broj gledalaca, a u selima je to i svojevrstan praznik jer sem fudbala i Susreta sela u našim selima se ništa drugo ne dešava, ali to je tema o kojoj trebate da govorite na Skupštini jer ste jedan od najglasnijih odbornika kada to Vama odgovara. Za službene prostorije na stadionu u Zlotu iz budzeta Opštine Bor, prošle godine, odvojeno je blizu četiri miliona dinara. Isti novac je uplaćen izvođaču, Vama bliskoj firmi STECO, radovi su započeti i do danas nisu završeni. Zašto? Pokušao sam da više puta sa Vama na ovu temu razgovaram ali ste Vi ostali nedodirljivi i nemi za sve gore navedeno. Ovo što ja pišem je dovoljan razlog da podnesete ostavku na mesto generalnog direktora RTB Bor, a takođe i na mesto odbornika u SO Bor.
Pogrešne investicije oko rudnika,nenamensko trošenje novca, hipodromi, autodromi, prskalice, okretnice,fasade, kaskade, konjusnice i ostala Vaša velika dela ne mogu da komentarišem jer verujem da će država, ako jeste država i vlada, ako jeste vlada, da utvrdi šta ste Vi to radili da bi ste nas usrećili u prethodnih 5 godina?
Na kraju Vas pitam, koliko ste novca preneli sportskim ekipama u gradu Zaječaru?
Vreme je da se sklonite!
U Zlotu, 18.11.2013.

Milivoje Janošević Miki, predsednik UO OFK ZLOT


Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.