ODRŽANA JAVNA POKAZNA VEŽBA PROTIVPOŽARNE ZAŠTITE U KOMPANIJI „SRBIJA ZIĐIN MAJNING”

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Nov.2023, 06:06

ODRŽANA JAVNA POKAZNA VEŽBA PROTIVPOŽARNE ZAŠTITE U KOMPANIJI „SRBIJA ZIĐIN MAJNING”

Bor, 27. novembar – Najviši standardi bezbednosti i konstantan rad na njihovom unapređenju, primarni su ciljevi kompanije „Srbija Ziđin Majning”. Demonstracija vežbe bila je na visokom nivou profesionalizma i efikasnosti i jedna je od mnogih koje je „Srbija Ziđin Majning” organizovala u saradnji sa pripadnicima borske Vatrogasne brigade sa ciljem da osigura bezbedno radno okruženje za sve zaposlene, ali i radnike u podizvođačkim firmama, kao i bezbednost trećih lica. >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net <<
„Prisustvovali smo izvođenju javne pokazne vežbe gašenja požara na drugom spratu upravne zgrade kompanije Srbija Ziđin Majning, gde su vatrogasci simulirali gašenje požara i evakuaciju svih ugroženih radnika, kao i evakuaciju  jednog povređenog radnika sa trećeg sprata. Pored javne pokazne vežbe, kao i uvek, edukujemo radnike o tome kako postupiti pri izbijanju požara i kako da pravilno upotrebe protivpožarne aparate i na taj način pomognu i nama”, rekao je Ivan Janković, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor.
Ivan Janković – Foto: Srbija Ziđin Majning Kompanija „Srbija Ziđin Majning”, prema rečima supervizora Odseka za obuke u Službi za bezbednost i zdravlje na radu Igora Zlatkovića, ističe se po svojoj proaktivnoj strategiji bezbednosti, a današnja pokazna vežba je, smatra on, jasan pokazatelj da su bezbednosne procedure i obuke integrisane u svakodnevne operacije kompanije.
­„Javna pokazna vežba protivpožarne zaštite koju smo imali priliku da vidimo  predstavlja još jedan primer naše posvećenosti bezbednosti kao apsolutnog prioriteta, ali i  kontinuiranom unapređenju standarda bezbednosti i odgovornost prema zajednici u kojoj poslujemo. Vatrogasno spasilački bataljon je demonstrirao izuzetnu koordinaciju, brzu reakciju i veštinu u suočavanju s potencijalnim izazovima. Zahvaljujem se svim pripadnicima Vatrogasno spasilačke čete Bor na predanom radu i posvećenosti. Nastavićemo zajedno da radimo kako bi bezbednost naših zaposlenih, ali i cele zajenice ostala na visokom nivou”, istakao je Zlatković.
Igor Zlatković – Foto: Srbija Ziđin Majning Ovakve vežbe od velikog su značaja za podizanje nivoa svesti i pripremljenosti zaposlenih za reagovanje u potencijalnim kriznim situacijama.
„Danas sam učestvovao u pokaznoj vežbi, kao jedan od povređenih radnika kog su vatrogasci evakuisali sa prvog sprata. Vatrogasci su po dolasku izvršili pretres i pronašli mene koji se nisam evakuisao, stavili mi masku sa komprimovanim vazduhom i izvukli me napolje. Ovo je jedno značajno iskustvo, koje nam pomaže da naučimo kako da regujemo u ovakvim situacijama”, rekao je Uroš Jocić, zaposleni u Kompaniji Srbija Ziđin Majning.
Foto: Srbija Ziđin Majning Sistematično planiranje, sprovođenje redovnih vežbi i obuke zaposlemih ukazuju na posvećenost kompanije „Srbija Ziđin Majning” da stvori bezbedno radno okruženje čime osigurava dobrobit zaposlenih i održivost poslovanja u dugoročnom planu.
Članak ODRŽANA JAVNA POKAZNA VEŽBA PROTIVPOŽARNE ZAŠTITE U KOMPANIJI „SRBIJA ZIĐIN MAJNING” se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.