Novosti: RTB “Bor” ide u stečaj

Izvor: S media, 19.Maj.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: RTB “Bor” ide u stečaj

Rudarsko-topioničarski basen do kraja avgusta odlazi u stečaj. Otvara se nova kompanija koja će biti oslobođena dugova od oko 600 miliona evra.

Rudarsko-topioničarski basen „Bor, najkasnije do kraja avgusta, ide u - stečaj! Očekuje se da će Vlada Srbije uskoro doneti ovaj zaključak. Istovremeno, odmah nakon toga sa radom će početi nova rudarsko-metalurška kompanija, koja će, za razliku od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prethodne, imati jedinstveni sistem upravljanja i biti oslobođena nasleđenih dugova - saznaju „Novosti“.

Informacije kazuju da će „stari“ RTB, koji će otići u stečaj, sa sobom „poneti“ i dugove koji se, nezvanično, procenjuju na oko 600 miliona evra. S druge strane, „novom“ preduzeću ostaće imovina i započete investicije vredne oko 200 miliona dolara. Takođe, u novoj firmi posao će, kako se očekuje, dobiti svih pet hiljada radnika, koji su i sada na platnom spisku u borskoj kompaniji.

Povećana proizvodnja u RTB Bor

Kalanović: Vlada ulaže u RTB Bor (VIDEO)

Katanac na 20.000 firmi

Podaci „Novosti“ kazuju da menadžment RTB ima obavezu da do 30. juna usaglasi obaveze i potraživanja te kompanije prema komercijalnim i državnim poveriocima. Nakon toga, obaviće se i revizija tog bilansa i obaviti sve neophodne pripreme za izlazak borske kompanije iz restrukturiranja, u kom je ovo preduzeće još od 2004. godine.

Konačno, novo preduzeće, oslobođeno dugova, nakon što bi staro otišlo u stečaj, trebalo bi da počne da radi, uz obavezu novog menadžmenta da Vladi Srbije, shodno Zakonu o rudarstvu, dostavi četvorogodišnji plan rada i razvoja.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stari RTB Bor u stečaj, niče novi

Izvor: B92, 20.Maj.2011, 03:30

Bor -- Rudarsko-topioničarski basen do kraja avgusta odlazi u stečaj. Otvara se nova kompanija koja će biti oslobođena dugova od oko 600 miliona evra...Sa radom će tako početi nova rudarsko-metalurška kompanija, koja će, za razliku od prethodne, imati jedinstveni sistem upravljanja i biti oslobođena...

Nastavak na B92...

RTB “Bor” ide u stečaj !

Izvor: S media, 20.Maj.2011

Rudarsko-topioničarski basen „Bor“, najkasnije do kraja avgusta, ide u - stečaj! Očekuje se da će Vlada Srbije uskoro doneti ovaj zaključak. ..Istovremeno, odmah nakon toga sa radom će početi nova rudarsko-metalurška kompanija, koja će, za razliku od prethodne, imati jedinstveni sistem...

Nastavak na S media...

Spaskovski: RTB Bor ne ide u stečaj

Izvor: Blic, 20.Maj.2011

BOR - Generali direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor" Blagoje Spaskovski negirao je danas da će to preduzeće otići u stečaj. On je agenciji Beta rekao da je u toku restrukturiranje ovog preduzeća, i da niko od poverilaca neće ostati oštećen. ..Neki mediji objavili su danas da RTB...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.