Narodna stranka Bor: TRAŽIMO PODRŠKU BORANA ZA SPROVOĐENJE REPUBLIČKOG REFERENDUMA O KOSOVU I METOHIJI

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Apr.2023, 19:23

Narodna stranka Bor: TRAŽIMO PODRŠKU BORANA ZA SPROVOĐENJE REPUBLIČKOG REFERENDUMA O KOSOVU I METOHIJI

Bor, 12. april – Narodna stranka je pokrenula inicijativu za raspisivanje republičkog referenduma kako bi se građani izjasnili da li podržavaju predlog „Sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije“ (tj. francusko-nemački predlog).
Predloženo pitanje na referendumu glasi: Da li podržavate prihvatanje i sprovođenje predloga „Sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije“ (tj. francusko-nemački predlog)?
Narodna stranka tvrdi da francusko-nemački plan nije >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << obavezujući za bilo koga osim za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se na to usmeno obavezao, i on je lični garant sprovođenja sporazuma. Međutim, Narodna stranka veruje da referendum predstavlja bolji način da se odluka donese u ime celog naroda, a ne samo jednog čoveka – stoji između ostalog u današnjem saopštenju Narodne stranke Bor.
U daljem tekstu saopštenja naglašeno je da postoji deset razlog za raspisivanje referenduma:
Referendum je jedini način da se sačuva Kosovo. Kada se skupi dovoljan broj potpisa, Narodna skupština je dužna, prema Ustavu i zakonu, da raspusti referendum. Ne postoji drugi legalni način da se spreči izdaja i sačuva Kosovo. Francusko-nemački plan je protivustavan. Bez referenduma, ponoviće se isti scenario kao sa Briselskim sporazumom, samo sa mnogo ozbiljnijim posledicama. Referendum nije moguće ukrasti jer više od 80% građana je protiv ovog plana. Parlametarna opozicija, na čelu sa Narodnom strankom, stoji iza inicijative za raspisivanje referenduma i ima podršku građana. Referendum bi ojačao demokratiju u Srbiji i pokazao da vlada sluša glas naroda. Referendum bi sprečio bilo kakvu odluku o budućnosti Kosova koju bi doneo samo jedan čovek. Referendum bi pokazao da se građani Srbije zalažu za mir i stabilnost na Balkanu. Narodna stranka poziva građane Bora da podrže ovu inicijativu i da se pridruže u borbi za očuvanje Kosova. Vaš potpis možete dati onlajn na https://sacuvajmokosovo.rs, na našim štandovima ili u prostorijama Narodne stranke nakon uskršnjih praznika svakog radnog dana od 16-20 časova.
Članak Narodna stranka Bor: TRAŽIMO PODRŠKU BORANA ZA SPROVOĐENJE REPUBLIČKOG REFERENDUMA O KOSOVU I METOHIJI se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Narodna stranka Bor poziva građane da podrže inicijativu za raspisivanje referenduma o Kosovu

Izvor: Bor030.net, 13.Apr.2023, 14:14

Gradski odbor Narodne stranke u Boru poziva Borane da podrže inicijativu za sprovođenje obavezujućeg republičkog referenduma, radi „sprečavanja komadanja Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom“. Narodna stranka predlaže da referendumsko pitanje glasi: „Da li podržavate prihvatanje i sprovođenje...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.