NOVE, POTRESNE PRIČE

Izvor: MC Bor, 07.Nov.2011, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVE, POTRESNE PRIČE

Bor, 7. novembar
DRUGO DOPUNJENO IZDANJE KNJIGE “SRBIJA U VELIKOM RATU, U 99 SLIKA”
Autor: M.C.
Jedinstvena knjiga novinara i publiciste Brane Filipovića “Srbija u Velikom ratu, u 99 slika” doživela je drugo, dopunjeno izdanje. Tekst je pročišćen, tako da je sada i cela publikacija preglednija i bez nekoliko materijalnih grešaka koje su se nenadano  i nenamerno pojavile uglavnom iz uobičajenih, štamparskih razloga. Knjiga je sada na 350 stranica uz delimično izmenjene korice.
Čitalac će se prijatno iznenaditi novim saznanjima o braniteljima Beograda i čuvenom majoru Gavriloviću, o legendarnom “Gvozdenom puku” i 1.500 kaplara, o Pupinu i dobrovoljcima, o stradanju rodne kuće Gavrila Principa, o tome kako na Avali nije podignut spomenik neznanom, nego znanom, srpskom junaku, vojniku iz 1915. godine koji je postao ratnik sa samo 15 godina. Posebno su zanimljive priče o  autoru čuvene “Srpske trilogije”, rođenom Knjaževčaninu, Stevanu Jakovljeviću i ruskim lekarima. U novom izdanju je i niz retkih fotografija.
-Odlučili smo se na dopunjeno izdanje ne zbog toga što je staro rasprodato, nego što je autor u međuvremenu sakupio pregršt novog, dragocenog materijala. Sada je ova jedinstvena i neponovljiva knjiga zasigurno delo koje će generacije čitati i čuvati, ali i imati šta da nauče. Velika je to istorijska čitanka i sadržaj neophodan svakoj srpskoj porodici-ističe mr Zvonko Damnjanović, direktor Medija centra Bor, prvog izdavača. Drugi izdavač je Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920. Bor.
U ovom vrednom poduhvatu pomogao je i Projekat  za negovanje tradicija SUBNOR-a i opštine Bor.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

SNAŽNA STIHOVNICA RODOLJUBLJA

Izvor: MC Bor, 07.Nov.2011

Bor, 7. novembar. U Laćarku, posle čitanja stihova, autoru je podaren redak poklon – uramljeni cvet ubran na Triglavu 1961. godine. Autor: M.C.. Nosioci projekata za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Opštine Bor, zajedno sa Savezom potomaka ratnika Srbije 1912-1920. Bor, najzaslužniiji...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.