Moj stav – Irena Živković: IZ DŽEPA GRAĐANA BORA BOTOVIMA POD VELOM NOVINARSTVA!

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Jul.2023, 05:57

Moj stav – Irena Živković: IZ DŽEPA GRAĐANA BORA BOTOVIMA POD VELOM NOVINARSTVA!

Bor, 27. jul – Nakon što smo videli da se na spisku botova Srpske napredne stranke, koji po društvenim mrežama ne samo da promovišu gradsku vlast na šta imaju pravo, nego i često vređaju i lažno optužuju svoje sugrađane, nalaze i radnici gradske uprave, kao i sam direktor Javnog komunalnog preduzeća, sada možemo ispratiti i druge načine partijskog podkusurivanja i plaćanja botova i promotera vlasti iz budzeta građana, a pod velom „novinarstva“.
Ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je 7,6 miliona iz budzeta građana Bora opredeljeno samo u te svrhe i to slobodno mogu tako reći jer se na spisku medija koji su dobili sredstva ne nalazi nijedan medij koji ima bar jedan kritički napisan tekst ili tekst po kodeksima novinarstva.
Kao i proteklih godina Bor je morao da pomogne rad režimskog Studia B, ovog puta sa 1,5 miliona dinara, što je oko 12,7 hiljada evra – da, baš velika cifra, ali budzet grada je povećan, pa je prioritet finansirati režimske medije jer ova vlast na tome i počiva. Kao i proteklih godina, morali smo da pomognemo i TV Trans iz Negotina jer ovo je i autoprevozno preduzeće, pa se prosto moraju vratiti usluge prevoženja ljudi na mitinge Srpske napredne stranke.
Irena Živković Ono što je posebno zanimljivo jeste da je milion dinara dobio medij Npress koji od lokalnih izbora radi najkonkretniji PR gradonačelnika. Vlasnica ovog medija, gospođa Gudurić, se može videti odmah iza gradonačelnika, u stopu, kao senka, uvek i svuda, koju god javnu aktivnost da obavlja u tom trenutku. Takođe se ova gospođa može videti i na slikama sa radnicima gradske uprave u pripremi raznih događaja koje organizuje grad i uopšte skoro svakodnevno na hodnicima gradske uprave, ali i u Upravnom odboru Narodne biblioteke. Sukob interesa je očigledan, a zanimljivo je da govorimo o osobi koja je do lokalnih izbora potpisivala tekstove vrlo kritički usmerene prema vlasti. Šta se promenilo u izbornoj noći, možemo znati tek kad se politička šapa bude sklonila sa državnih institucija i one počnu sa radom.
Zanimljiv je i slučaj portala Digital 030 Bor, koji od 2021. godine skoro i da nema nikakvih objava na svom portalu, a dobio je 1,48 miliona dinara, odnosno oko 12,6 miliona evra. Nezvanične informacije, koje su izašle u pojedinim medijima su da se ovaj portal u stvari bavi montiranjem sadržaja obraćanja gradonačelnika, a da osoba koja to radi, radi istovremeno i u ZOO vrtu u Boru, gde ponovo dolazimo do sukoba interesa.
Dakle, dok se pravi novinari disciplinuju ovakvim konkursima, dok im se poručuje da odustanu, dok neki od njih dobijaju i pretnje, vlast finansira botove i promotere vlasti novcem građanima Bora, a u isto vreme ih zasipa lažima o napretku i blagostanju i ukida im pravo na istinu. I sve pod velom „javnog interesa“.
Dragi sugrađani, mi iz svog dzepa plaćamo da nas lažu, kradu i vređaju.
Irena Živković, predsednik SSP Bor i odbornik grada Bora
Tekstovi koji su objavljeni na ovom sajtu u rubici MOJ STAV su isključivo lično mišljenje autora teksta, ali se ni na koji način ne mogu podvesti pod govor mržnje i ne odražavaju nužno stavove redakcije.
Članak Moj stav – Irena Živković: IZ DŽEPA GRAĐANA BORA BOTOVIMA POD VELOM NOVINARSTVA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.