Milikić: UMESTO BORSKOG, REPUBLIKA ĆE GRADITI REGIONALNI  AERODROM U SALAŠU

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Nov.2022, 18:29

Milikić: UMESTO BORSKOG, REPUBLIKA ĆE GRADITI REGIONALNI AERODROM U SALAŠU

Bor, 25. novembar – Definitivno je da će Republika Srbija, umesto borskog, izgraditi regionalni aerodrom, najverovatnije u ataru Salaša, mada se spominje i lokacija na Timoku u području grada Bora – izjavio je danas na sednici Skupštine grada Bora, gradonačelnik Aleksndar Milikić.
On je još dodao – da sadašnji Aerodrom Bor, koji je prenet u vlasništvo državi, nije u celini otuđen od lokalne zajednice. Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je postala vlasnik 25 hektara sa objektima, ostatak zemljišta je i dalje u posedu grada Bora.
– Sadašnji aerodrom nikad i nije bio u funkciji, jedino je 2013. bilo 620 aktivnosti, sletanja i poletanja. Sad se radi projekat novog aerodroma – podsetio je Milikić.
Opozicioni odbornici, u prvom redu Dragan Marković, konstatovali su „da to ipak nije borski aerodrom i da je do juče govoreno da će, umesto sadašnjeg, kompanija Ziđin – zbog proširenja svojih rudarskih radova – graditi novi Aerodrom Bor“.
Odbornici su pretresli veći broj aktuelnih i značajnih tema, među kojim su posebnu pažnju pobudila pitanja zaštite životne sredine i rad javnih preduzeća u prvoj polovini ove godine.
Članak Milikić: UMESTO BORSKOG, REPUBLIKA ĆE GRADITI REGIONALNI AERODROM U SALAŠU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Bor: POMOĆ ZA KUPOVINU OGREVA „TRAŽILI“ I – PREMINULI!

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Nov.2022, 10:20

Bor, 26. novembar – Zastoji u isplati solidarne pomoći građanima koji nisu priključeni na centralno grejanje za kupovinu ogreva na području grada i sela u Boru biće, u najkraćem mogućem roku, otklonjeni. Redovna isplata ponovo počinje ovih dana jer je novac obezbeđen i samo su u pitanju proceduralni...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.