Komisija odobrila preuzimanje RTB Bor

Izvor: RTS, 30.Sep.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija odobrila preuzimanje RTB "Bor"

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole nad privrednim društvom Rudarsko-topioničarski basen "Bor" od strane privrednog društva "Ciđin majning grup".
Kineska kompanija "Ciđin" bavi se istraživanjem i iskopavanjem zlata, bakra, cinka i drugih mineralnih resursa, a u Srbiji, do sada, nije bila prisutna.

Kompanija "Ciđin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << majning grup" biće strateški partner države u Rudarsko-topioničarskom basenu "Bor".
Vlada je na javnom pozivu tražila investitora koji će dokapitalizacijom od 350 miliona dolara postati vlasnik udela u RTB-u, a kineska kompanija ponudila je milijardu i 260 miliona dolara, plus dvesta miliona dolara za pokrivanje tekućih dugova RTB-a. 
U Vladi kažu da je kineski gigant dao najbolju ponudu čime obezbeđuje 63 odsto vlasničkog udela u RTB-u. 
Kineska kompanija u devet zemalja zapošljava 17.500 radnika, a prošle godine je u svetu bila na 22. poziciji najvrednijih rudarskih kompanija čije su akcije na berzi.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Čisto": Kinezi mogu da preuzmu RTB Bor

Izvor: B92, 30.Sep.2018

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je odobrila preuzimanje Rudarsko-topioničarskog basena Bor od strane kineske kompanije "Zijin Mining Group"..."Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije odobrila je koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole nad privrednim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.