Čisto: Kinezi mogu da preuzmu RTB Bor

Izvor: B92, 30.Sep.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čisto": Kinezi mogu da preuzmu RTB Bor

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je odobrila preuzimanje Rudarsko-topioničarskog basena Bor od strane kineske kompanije "Zijin Mining Group".

"Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije odobrila je koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole nad privrednim društvom Rudarsko-topioničarski basen RTB Bor d.o.o. Bor od strane privrednog društva Zijin Mining Group Co. Ltd., NR Kina", navodi se u saopštenju.

Kineska "Zijin Mining Group" bavi se istraživanjem i iskopavanjem zlata, bakra, cinka i drugih mineralnih resursa, a u Srbiji, do sada, nije bila prisutna, saopštila je Komisija.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komisija odobrila preuzimanje RTB Bor

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Sep.2018

BEOGRAD – Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je danas da je odobrila preuzimanje Rudarsko-topioničarskog basena Bor od strane kineske kompanije „Zijin Mining Group"...„Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije odobrila je koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.