Knjaževac: Poljoprivreda u centru pažnje

Izvor: MC Bor, 17.Sep.2018, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjaževac: Poljoprivreda u centru pažnje

Bor, Knjaževac, 17.09.2018.
Opština Knjaževac je prepoznatljiva po subvencionisanju sadnog materijala za podizanje višegodišnjih zasada voća.

Članovi Opštinskog veća na održanoj 79. sednici u petak, 14. septembra, na Staroj planini, sa deset tačaka dnevnog reda, od kojih su u centru pažnje bile poljoprivredne teme i odluke o podsticajnim merama. Usvojeni su predlozi konkursa za dodelu subvencija >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << pčelarima i voćarima.

Marko Stojanović ističe da je novina ove godine što je konkurs podeljen u dva dela – za one voćne vrste čija nabavka sadnica košta do 240.000 dinara (višnja, šljiva, dunja i slično) i gde su uslovi nepromenjeni. Povraćaj sredstava je 80%, a najviše 80.000 dinara po gazdinstvu. Za voćne vrste čiji je sadni materijal skuplji (orah, jabuka i slično), povraćaj sredstava je 50%, ali je zato maksimalni iznos do 220.000 dinara po gazdinstvu. Ovaj konkurs otvoren je do 15. oktobra 2018.
 „Opština Knjaževac subvencionisaće nabavku setvenog i sadnog materijala za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem. Subvencija iznosi 80% od vrednosti nabavljenog materijala, a najviše 50.000 dinara po gazdinstvu. Za ove namene ukupno je predviđeno dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 1. oktobra“, kaže Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine.

Podsećamo da je ovaj konkurs otvoren do 15. oktobra 2018.
Tekst je nastao u okviru Projekta „AGROINFO“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.